Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Reisplezier met TripAdvisor op zak

22-05-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-05-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je op vakantie weleens urenlang op zoek naar een geschikt eettentje? Of ben je het zat om telkens weer in dat ene café te belanden? Je wilt iets nieuws, een avontuur! Dan is TripAdvisor de reis-app die je adviseert op vakantie én in je eigen woonomgeving. De app heeft een welverdiende plek op mijn homescreen en ik er beleef telkens opnieuw plezier aan.

download-androiddownload-app-store

 

Wat is TripAdvisor?

TripAdvisor (iOS /Android) adviseert bij het vinden van restaurants, hotels, vliegtickets en activiteiten op bestemmingen. Deze elementen worden beoordeeld door reizigers. Door de ervaring van reizigers te lezen wordt een restaurant persoonlijker en wil je het bezoeken of juist niet. Je kunt ook zelf een element beoordelen, daarvoor verdien je badges. Een verrassend spelelement, dat de app een stuk leuker in gebruik maakt! Regelmatig ontvang ik van TripAdvisor updates over hoe ik er voor sta. Er zijn in totaal vijf badge categorieën. Op dit moment ben ik een Senior Bijdrager. Na vijftig beoordelingen heb je de badge ‘Topbijdrager’ verdiend. Dit voelt best serieus en dat is het ook een beetje. Ik gebruik de app zelf voor het vinden en beoordelen van eettentjes of cafés en ervaar ook enorm veel plezier aan het lezen van de beoordelingen van andere reizigers.

Hotel Badge

 

Hoe het allemaal begon

Ik heb TripAdvisor leren kennen tijdens het reizen. Via wifi heb ik de app gedownload. Ik raakte direct verslaafd aan het doorspitten van het enorme restaurantaanbod en het lezen van de bijbehorende reviews. Soms tot irritatie van mijn medereiziger toe. Ik ben namelijk een fanatieke gebruiker van de app. Ik zocht in hostels waar ik verbleef al een eettentje uit en maakte screenshots van Google maps. Makkie, dacht ik. Maar dan begint het avontuur pas; soms komt het screenshot niet overeen met de werkelijkheid. Het komt ook weleens voor dat het eettentje onvindbaar is, gesloten of zelfs helemaal verdwenen. Dat levert natuurlijk de nodige irritatie op maar ook een te gek avontuur in een vreemd land of vreemde stad. Mijn mooiste reisfoto’s heb ik aan dit soort zoekavonturen te danken.

Update TripAdvisor

Nadat ik mij meer ging verdiepen in de wereld van TripAdvisor ontdekte ik een kek aardigheidje: de offline citymap (iOS / Android). Je kunt deze kaarten downloaden en met de functie ‘point me there’ word je de juiste richting opgewezen. Hiermee worden de eettentjes beter vindbaar en is de old skool gescheurde kaart passé. Laatst struinde ik nog op mijn gemak door de straatjes van Barcelona en vond mijn uitgezochte eettentjes in no-time met de offline citymap.
TripAdvisor is echt gaan bijdragen aan mijn reizende leven. In het buitenland maar ook in eigen land. Zo reis ik voor mijn werk met de trein tussen Arnhem en Den Haag en regelmatig strand ik in Utrecht. Dan pak de TripAdvisor app erbij en ga ik op zoek naar een eettentje.

Natuurlijk gaat er niets boven spontaniteit en laat ik TripAdvisor mijn leven niet beheersen. Het fijne aan de app is dat je deze alleen gebruikt wanneer je zin in een avontuurtje hebt. Met deze app heb je dus altijd plezier op zak! Ik in elk geval wel.

TripAdvisor voordelen:

  • Offline citymap
  • Het verdienen van badges
  • Handig op zak
  • Verrassende vakantiekiekjes

Bekijk ook de andere handige reistools van TripAdvisor. Heb jij leuke TripAdvisor-avonturen beleefd? Laat het me hieronder weten. Of ken je andere leuke reisapps? Ik ben benieuwd!

Download TripAdvisor (gratis)

download-android

download-app-store

Deel dit artikel