T-Mobile blog Founders blog
tv kijken op tablet
Overzicht Innovatie

Pak ‘m er maar bij! Tv-kijken op je tablet

01-10-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-10-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De tablet. Sommige mensen kunnen niet zonder. Anderen hebben er wel een, maar gebruiken die niet zo vaak. Smartphoneschermen zijn steeds groter en daardoor is het voordeel van een tablet voor veel mensen minder groot. Zoek je een reden om jouw tablet er weer bij te pakken? Het apparaat is met zijn grote scherm ideaal om tv te kijken. Handig als de televisie bezet is. Of als je ’s avonds in bed de slotfase van een wedstrijd of een aflevering van een serie wilt kijken.

Hoe werkt tv-kijken op je tablet?

Met je tablet kijk je televisie via internet. Dat doe je met een app. Je kunt op verschillende manieren tv-kijken op je tablet. Bijvoorbeeld via een streamingdienst, livestream of met de app van je provider. Op je tablet kun je live tv-kijken of gemiste programma’s terugkijken. Je hebt dus alle vrijheid en bepaalt zelf je tv-gids voor de avond.

Tv-kijken op je tablet: de benodigdheden

Om met je tablet tv te kijken, moet het apparaat verbonden zijn met internet. Alle tablets kun je verbinden met het wifi-netwerk bij je thuis. Sommige tablets bieden daarnaast ruimte voor een data simkaart om ook via het mobiele netwerk online te zijn. Heeft je tablet geen simkaartingang? Met een mifi-router kun je ‘m dan tóch met mobiel internet verbinden. Dit is je eigen, persoonlijke mobiele wifi-netwerk die je makkelijk meeneemt. Hiervoor heb je een mifi-abonnement nodig.

tv kijken op tablet thuis t-mobile

Apps om tv te kijken op je tablet

Internetverbinding om te streamen geregeld? Mooi. Je bent bijna klaar om tv te kijken op je tablet. Nu nog een handige app daarvoor. Met deze apps kun je live tv-kijken op je tablet en gemiste programma’s terugkijken.

TV Anywhere

Met een abonnement bij T-Mobile Thuis kun je gratis onze TV Anywhere app gebruiken. Dit is onze app om tv te kijken op je tablet of telefoon. Het fijne aan deze app? Je kunt live tv-kijken, maar ook gemiste programma’s terugkijken. Via de app kun je zelfs programma’s opnemen, als je deze functie hebt geactiveerd. Daarnaast kun je in onze on-demand Videotheek op elk moment een film naar keuze opstarten. Zo ben je écht de baas over je eigen tv-gids.

NPO Start

Via de NPO Start-app kun je gratis tv-kijken op je tablet. Je hebt vooraf en tijdens programma’s dan wél reclame. Voor premiumvariant NPO Start Plus betaal je € 2,95 per maand. Je kijkt dan zonder reclameonderbrekingen en kunt series en films extra lang terugkijken. Het on-demand aanbod van NPO Start Plus bestaat uit ruim 20.000 afleveringen van series uit het binnen- en buitenland. Daarnaast kun je allerlei films streamen op je tablet.

NLZIET

Een andere handige app om tv te kijken op je tablet is NLZIET. Met deze app kijk je namelijk live naar alle grote Nederlandse tv-zenders, namelijk die van de NPO, RTL en Talpa. Een maandelijks opzegbaar abonnement kost € 7,95 en je kunt ook gemiste uitzendingen terugkijken. Volgens NLZIET staan voor meer dan drie miljoen minuten aan series, films en programma’s voor je klaar. Laad die tablet dus goed op voordat je gaat kijken via deze app.

Videoland

Videoland is de streamingdienst van RTL waarmee je sinds kort ook live televisie kunt kijken. Daarnaast kun je gemiste uitzendingen van RTL onbeperkt terugkijken. Ook heeft Videoland zijn eigen, exclusieve aanbod van programma’s en series, zoals het spannende Mocro Maffia en Temptation Island Vips. Een maandelijks opzegbaar abonnement kost € 8,99.

Tv-kijken op je tablet: goede reden om ‘m weer te gebruiken

Het fijne aan tv-kijken op je tablet is dat je overal in huis tv kunt kijken. Op de bank als de televisie zelf al bezet is, in bed voor het slapen gaan of in de tuin bij mooi weer. Een goede reden om je oude tablet weer van stal te halen, want voor tv-kijken draait geen enkele tablet zijn handen om. Hoe oud ‘ie ook is.

Deel dit artikel