T-Mobile blog Founders blog
tv kijken via chromecast
Overzicht Thuis

Tv-kijken via Chromecast

26-04-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
26-04-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je tv-kijken via een Chromecast? Dat kan! Het werkt heel makkelijk en kan met allerlei apps, zoals NPO Start Plus en onze TV Anywhere App. In dit blog kom je er alles over te weten.

Wat is een Chromecast?

Een Chromecast is een dongel van Google waarmee je beeld vanaf je telefoon, tablet of computer afspeelt op je televisie. Je kunt ‘m kopen via veel internetwinkels. Je sluit de Chromecast aan op een HDMI-ingang van je televisie en verbindt hem met het wifi-netwerk bij je thuis.

Hoe kun je tv-kijken met een Chromecast?

  1. Open de app waarvan jij het beeld wilt afspelen op je televisie.
  2. Druk in de app op het Chromecast-icoon.
  3. Selecteer de naam van de Chromecast die op je televisie is aangesloten.
    1. Is deze niet vindbaar? Controleer of het apparaat waarvan je het beeld wilt ‘casten’ is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast.
  4. Kies een zender, programma, film of serie die jij wilt kijken.
  5. Druk op je telefoon op ‘afspelen’.
  6. Je kunt nu tv-kijken met een Chromecast op je televisie!
tv kijken via chromecast apps

Met deze apps kun je live tv-kijken via een Chromecast

Zoals je hierboven leest, is de werking van Chromecast makkelijk. Zo kun je supersnel tv-kijken via een Chromecast. Het enige dat je, naast de dongel, nodig hebt? Een app die Chromecast ondersteunt. Met de onderstaande apps kun je live tv-kijken via een Chromecast.

NPO

Met de app van de NPO kun je live tv-kijken via een Chromecast. Je kunt alle zenders van de publieke omroep ‘casten’ naar het grote scherm van je televisie. Niet alleen NPO 1, 2 en 3, maar ook de themazenders. Dit zijn NPO 1 Extra, NPO 2 Extra, NPO Zappelin Extra, NPO Nieuws en NPO Politiek. Dit kan gratis. Ook kun je gemiste uitzendingen terugkijken. Wil je een extra groot aanbod zonder reclameonderbrekingen? Neem dan een maandelijks opzegbaar abonnement van € 2.99.

Je kunt NPO downloaden voor Android en iOS.

NLZiet

Met deze streamingsapp kijk je via een Chromecast live naar de zenders van de publieke omroep, RTL en Talpa. Ook kun je gemiste uitzendingen terugkijken. De app is de eerste maand gratis, daarna betaal je € 7.95 per maand. Dit is maandelijks opzegbaar.

Je kunt NLZiet downloaden voor Android en iOS.

BVN Live

BVN is de televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen die in het buitenland wonen. Via deze zender kun je alsnog live Nederlandse tv-kijken via een Chromecast. Ook in Nederland is de app te gebruiken. Je kijkt gratis live naar BVN en krijgt zo een selectie van Nederlandse en Vlaamse programma’s voorgeschoteld. Gemiste programma’s kun je gratis on-demand terugkijken.

Je kunt BVN Live downloaden voor Android en iOS.

TV Anywhere

Heb je Interactieve TV van T-Mobile? Dan kun je gratis onze TV Anywhere app gebruiken. Met deze app kijk je in de hele EU live naar de televisiezenders uit jouw zenderpakket. Perfect in combinatie met een Unlimited abonnement voor je telefoon, want zo hoef jij je geen zorgen te maken om je dataverbruik.

App image
T-Mobile TV Anywhere
Rating starRating starRating starRating starRating star

TV kijken waar en wanneer je maar wilt

Download deze app hier

Kijk

Met Kijk kun je live sport kijken op je Chromecast. Kijk is de app van Talpa en je kijkt er het aanbod van SBS6, Net5 en Veronica. Je kunt live Champions League kijken, maar ook programma’s on-demand terugkijken met reclames. De app is gratis.

Je kunt Kijk downloaden voor Android en iOS.

Met deze apps kun je on-demand streamen en tv-kijken via een Chromecast

Met de apps hierboven kun je live tv-kijken via een Chromecast. Er zijn ook een heleboel apps waarmee je on-demand films en series kijkt met een Chromecast. Ontdek ze hieronder!

Videoland

Op Videoland staan allerlei goede series en films. Het is een Nederlandse streamingdienst met een heleboel films, series en programma’s van eigen bodem. Die kun je vanaf je telefoon of tablet on-demand kijken via een Chromecast op je televisie. Je kunt betaalde abonnementen nemen, waarvan de eerste veertien dagen altijd gratis zijn. Lees hier alles over de Videoland-kosten.

Je kunt Videoland downloaden voor Android en iOS.

Netflix

Via Netflix op tv stream je films en series. De dienst heeft een groot aanbod van zelfgeproduceerde, ijzersterke series, films en documentaires. Het aanbod is niet hetzelfde als dat van Videoland. Een abonnement kost tussen de € 7.99 en € 13.99 per maand en is maandelijks opzegbaar. Kijktips nodig? Check hier leuke series, de beste thrillers en nieuwe films op Netflix. Liever Netflix direct op de televisie kijken? Dat kan natuurlijk ook! Hier vertellen we je hoe Netflix direct op je tv kijkt.

Je kunt Netflix downloaden voor Android en iOS.

Amazon Prime

Amazon Prime is een andere populaire streamingdienst waarmee je via een Chromecast kunt kijken. De dienst heeft zelfontwikkelde series, zoals The Grand Tour, The Boys en The Man in the High Castle. Een maandelijks opzegbaar abonnement kost € 2.99. De eerste dertig dagen zijn gratis.

Je kunt Amazon Prime downloaden voor Android en iOS.

Disney+

Via Disney+ kijk je alle Disney-films via een Chromecast op je televisie. De dienst heeft ook alle Star Wars-films, en de superhelden van Marvel zie je er ook. Een abonnement is maandelijks opzegbaar en kost € 6.99.

Je kunt Disney+ downloaden voor Android en iOS.

RTL XL

Met RTL XL kun je on-demand programma’s kijken van de RTL-zenders. Dit kan gratis (tijdelijk en met advertenties). De app heeft Chromecast-ondersteuning, zodat je ook via je televisie kunt streamen. Wil je RTL-programma’s langer terugkijken en zonder advertenties? Dat kan met Videoland.

Je kunt RTL XL downloaden voor Android en iOS.

Goede wifi om vloeiend tv te kijken via een Chromecast

Het mooie aan een Chromecast? Je kijkt er draadloos televisie mee. Via jouw wifi-netwerk stuur je het beeld van de app op je telefoon door naar je televisie. Om dit zonder haperen te doen is een goed wifi-signaal heel belangrijk. Wil je overal in huis snel draadloos internet, omdat je bijvoorbeeld ook op zolder tv wilt kijken via een Chromecast? Je regelt het met een wifi versterker.

Deel dit artikel