T-Mobile blog Founders blog
tv kijken zonder kastje
Overzicht Thuis

Tv-kijken zonder kastje? Zo doe je dat!

18-11-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
18-11-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Klaar met alle kabels van en naar je televisie? En geen zin meer om een speciale afstandsbediening te gebruiken voor de ontvanger om interactief tv te kijken? De oplossing: tv-kijken zonder kastje. Ontdek hier de beste mogelijkheden!

Met tv-kijken zonder kastje kijk je televisie zonder extra apparaten nodig te hebben. Het enige wat je nodig hebt? Je televisie en haar afstandsbediening. Geen extra box voor Interactieve TV met bijbehorende afstandsbediening en kabels. De perfecte oplossing als je zo’n extra ontvanger onhandig vindt, je er geen plek voor hebt of als het niet past in je interieur.

Hoe kun je tv-kijken zonder kastje?

Je kunt op verschillende manieren tv-kijken zonder kastje. De ene manier is nog beter en makkelijker dan de andere. Hieronder lees je welke.

Tv-kijken zonder kastje met de T-Mobile TV App voor je smart-tv

T-Mobile is de eerste tv-provider waar je Interactieve TV kunt kijken zonder extra kastje. Met onze nieuwe TV App voor je smart-tv heb je precies dezelfde mogelijkheden als bij Interactieve TV mét kastje. Je pauzeert, neemt op, kijkt terug en zet on-demand een film of serie aan. En dat alles op één en dezelfde afstandsbediening. Dat is tv-kijken zonder kastje op de allerbeste manier.

Extra voordeel: tv-kijken zonder kastje is extra betaalbaar. Je betaalt niet de € 2,50 per maand voor het gebruik van een Interactieve TV Box. Zo kijk je al Interactieve TV van T-Mobile vanaf slechts € 12,50 per maand*.

hoe tv kijken zonder kastje

Tv-kijken zonder kastje met een CI-module

Bij sommige tv-providers kun je tv-kijken zonder kastje met een CI-module. Deze smartcard is een insteekkaart die je in je smart-tv plaatst. De CI-module vervangt dan de tv-ontvanger. Wel moet de coaxkabel nog altijd zijn aangesloten op de televisie. De CI-module komt qua kwaliteit in de buurt van tv-kijken zonder kastje met de T-Mobile TV App voor je smart-tv. Wel zijn de interactieve mogelijkheden vaak minder en werkt het, zeker op de wat oudere smart-tv’s, vaak minder soepel.

Tv-kijken zonder kastje met een Chromecast

Ook met een Chromecast kun je tv-kijken zonder kastje. Dit is een dongel die je in de HDMI-ingang van je smart-tv plaatst. Mooi uit het zicht dus. Deze verbind je met de wifi-verbinding bij je thuis. Daarna kun je vanaf je telefoon, tablet of computer beeld streamen naar je televisie. Met een betaalde app als NL Ziet kijk je zo live televisie zonder kastje.

Het nadeel? Tv-kijken zonder kastje is met een Chromecast niet altijd even stabiel. Het kan gebeuren dat de verbinding hapert. Zeker als veel andere apparaten thuis ook online zijn. Dit heeft te maken met bandbreedte. Dit probleem heb je niet als je tv-kijkt zonder kastje met de T-Mobile TV App voor je smart-tv.

Tv-kijken zonder kastje met Apple TV

Apple TV is eenzelfde soort apparaatje als de Chromecast. Je streamt er beelden vanaf je telefoon naartoe. Je Apple TV zorgt dan dat dit op het beeld van je televisie wordt afgespeeld. Echt tv-kijken zonder kastje is dit niet. Een Apple TV is – weliswaar heel klein – tóch een kastje dat naast je tv komt te staan.

Kijk jij straks ook zonder een extra kastje televisie?

De T-Mobile TV App voor je smart-tv maakt het makkelijker dan ooit om tv te kijken zonder extra kastje. Je downloadt de app makkelijk uit de app store op je slimme televisie. Daarna log je één keer in met je gebruikersnaam en wachtwoord van interactieve tv. Vervolgens kun je via de app live televisie kijken. En geniet je van alle interactieve mogelijkheden die je ook mét kastje hebt. Voor € 2,50 in de maand minder.

Ga jij ook tv-kijken zonder kastje?

*met uitzondering van inflatiecorrectie.

Deel dit artikel