T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

tv programma opnemen op harde schijf
Overzicht Thuis

Tv-programma opnemen op harde schijf: de opties

11-11-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-11-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het was vroeger dé manier om programma’s later terug te kijken: uitzendingen opnemen op de videoband. Die manier is natuurlijk allang verleden tijd. Je kunt tegenwoordig een tv-programma opnemen op een harde schijf. Lees hier hoe je dat doet, wat de voordelen zijn én wat misschien makkelijkere en betaalbaardere manieren zijn.

Tv-programma opnemen op harde schijf: dit heb je nodig

Je hebt meerdere dingen nodig om een tv-programma op te nemen op een harde schijf. Dit zijn ze:

  • Een televisie met PVR-functie: Personal Video Recorder
    • De Personal Video Recorder is de opvolger van de Video Cassette Recorder (VCR), oftewel: de ouderwetse videoband!
  • Een externe harde schijf, USB-stick of HDD-speler.
  • Een digitaal tv-abonnement, zoals Interactieve TV.
hoe kan ik tv programma opnemen op harde schijf

Hoe werkt een tv-programma opnemen op een harde schijf?

Met deze opnamemanier sla je een uitzending op de harde schijf op. Het opgeslagen videobestand kun je daarna op elk moment via de harde schijf, die is aangesloten op je televisie, terugkijken. Net zo lang tot je zelf het videobestand weer verwijdert. Bijvoorbeeld omdat je ruimte wilt vrijmaken voor nieuwe programma’s die je wilt opnemen op de harde schijf.

Je kunt ook een tv-programma opnemen op een harde schijf terwijl het nog aan de gang is. Handig als je het programma even wilt pauzeren. Bijvoorbeeld omdat je naar het toilet moet. Zo mis je niets van de uitzending en kun je de reclames gewoon doorspoelen. Daarna kun je de opgenomen uitzending meteen weer verwijderen om ruimte vrij te maken op de harde schijf.

Voordelen van een tv-programma opnemen op harde schijf

Een tv-programma opnemen op een harde schijf heeft een paar van de voordelen die Interactieve TV ook heeft. Zoals live een programma pauzeren of een opgenomen programma terugkijken.

Nog altijd de beste opnamemethode?

Voor de komst van Interactieve TV was een tv-programma opnemen op de harde schijf de beste opnamemethode. Is dat nog steeds zo? Waarschijnlijk niet. Je moet maar net een televisie hebben die het ondersteunt en hebt een harde schijf nodig. Die heeft een maximale opslagcapaciteit. Dit betekent dat je niet oneindig programma’s kunt opnemen. Je moet zelf actief opnames verwijderen om te kunnen blijven opnemen. Het is, kortom, een boel extra werk in een tijd dat de standaard alternatieven van tv-aanbieders makkelijker en beter zijn.

Dezelfde voordelen als een tv-programma opnemen op harde schijf

Programma’s pauzeren, opnemen en achteraf terugkijken: het kan allemaal als je een tv-programma opneemt op een harde schijf. Zonder tussenkomst van allerlei extra apparaten kan het ook met Interactieve TV. Sterker nog: met de nieuwe TV app voor je smart-tv heb je er zelfs geen extra TV Box voor nodig.

Zonder kabels, extra afstandsbediening en externe harde schijf pauzeer je makkelijk een programma. En kijk je programma’s tot zeven dagen nadat ze op tv waren terug. Het is standaard mogelijk met interactieve tv. Wil je ook programma’s opnemen om langer terug te krijgen? Voor slechts € 5 sla je programma’s op in je eigen cloud.

Kers op de taart: je kijkt programma’s net zo makkelijk terug op je telefoon of tablet via de TV Anywhere app.

Ga je programma’s opnemen op de ‘ouderwetse’ manier of kies je voor het gemak van Interactieve TV? Dat doet hetzelfde, met minder apparaten en meer terugkijkmogelijkheden. Aan jou de keuze!

Deel dit artikel