Populaire zoekopdrachten

Twenty20
Overzicht Geen categorie

Keiharde euro’s voor je foto’s met de Twenty20 app

04-12-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
04-12-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

In mijn vorige blog schreef ik het al: I love Instagram! Maar op een gegeven moment wil je meer dan likes en comments en toen hoorde ik over de Twenty20 app.

Die mooie foto van een molen met ondergaande zon waar ik via een feature (het doorplaatsen van een foto door een verzamelaccount) meer dan 150 likes voor kreeg, bleek met Twenty20 ineens keiharde euro’s waard.

Show me the money

Nu wil jij natuurlijk weten hoe ook jij geld kunt verdienen met je foto’s. Begin met het downloaden van de app voor iOS of Android en maak een account aan. De volgende stap is natuurlijk het toevoegen van je mooiste foto’s. Bij het toevoegen moet je ook even goed nadenken over de tags waarop de foto’s gevonden gaan worden.

Twenty20

Beeldenbank

Twenty20 is in feite gewoon een beeldenbank zoals iStock of Shutterstock. Bedrijven (of particulieren) die bepaalde foto’s nodig hebben voor bijvoorbeeld een website of een folder, zoeken aan de hand van zoekwoorden naar bijpassende foto’s en kopen vervolgens een licentie. Het enige verschil is dat bij Twenty20 de foto’s niet per se door topfotografen zijn gemaakt. Maar ook door jou of je buurman.

Wat schuift dat?

Een foto kan worden aangeboden in drie formaten, de prijs van de foto hangt af van het formaat. Bij verkoop krijg je een commissie van 80%. Je kunt per foto dus maximaal 64 dollar verdienen (op dit moment € 58,54). Daarnaast kun je ook nog geld verdienen aan de licenties. Als een jouw foto gekozen is voor een collectie en een klant neemt een licentie af voor deze collectie, krijg je 20% van de licentiekosten.

Twenty20

Daag jezelf uit

Maar wat ik misschien nog wel het leukste vind, zijn de dagelijkse uitdagingen. De thema’s zijn heel uiteenlopend en iedereen kan stemmen. De jury kiest uiteindelijk een winnaar die een geldprijs of een leuk product wint. Zit jouw foto bij de top 20, dan heb je ook nog een grote kans dat jouw foto aan een collectie wordt toegevoegd. En heel eerlijk, alleen al dat mijn foto in de top 20 staat maakt mij een hele trotse hobby fotograaf.

Twenty20

Heb jij ook foto’s waar je veel likes op krijgt? Probeer de app gewoon eens. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. En heb je vragen? Die beantwoord ik graag!

Deel dit artikel