Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Twitter laat je langere tweets versturen na aantal kleine wijzigingen in de dienst

25-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
25-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Gebruik je Twitter? Dan is er fijn nieuws! De dienst gaat binnenkort een heleboel kleine veranderingen doorvoeren, waardoor het gebruik van Twitter net wat handig wordt. Zo kun je straks bijvoorbeeld langere tweets versturen.

Bij Twitter is het altijd zo geweest dat je vastzit aan een maximumlengte van 140 tekens. Dat blijft zo, maar als je bijvoorbeeld een foto deelt of een reply stuurt, dan ging de vermelding van het aantal tekens af. Met een beetje pech, hield je daardoor te weinig ruimte over voor je tekst. Daarom is straks de regel: het maximum van het aantal tekens van 140 geldt enkel voor de tekst. Je kunt daardoor bijvoorbeeld alle 50 mensen met wie je op een feestje bent, noemen in een tweet!

Wil je later nog iets zeggen over een tweet die je eerder plaatste, dan kun je straks je eigen tweet quoten. Ook jezelf retweeten wordt een optie; handig als je een oude tweet nog een keer onder de aandacht van je volgers wilt brengen.

De laatste wijziging is dat tweets die beginnen met een @-mention, maar die geen reactie zijn op een eerdere tweet voortaan voor iedereen zichtbaar zijn. Tot nu gebruikten mensen vaak “.@” aan het begin van een tweet om te zorgen dat iedereen hem ziet, maar dat hoeft dus niet meer.

De wijzigingen zijn nog niet doorgevoerd. Dat gebeurt pas over een paar maanden. Ontwikkelaars van Twitter-apps moeten namelijk eerst gaan knutselen aan hun app om de nieuwe opties ook echt mogelijk te maken.

Deel dit artikel