Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Uber gaat nu ook eten bezorgen op de fiets

28-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
28-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Met een Uber kon je al naar een restaurant, maar het vervoersbedrijf brengt het voedsel nu ook naar je te. Tenminste: in Amsterdam. Uber start namelijk in Nederland met de dienst UberEATS, waarbij het maaltijden van restaurants gaat bezorgen. De bezorgers van het eten zullen dat op de fiets gaan doen. De dienst start aanstaande donderdag in onze hoofdstad, waarbij je voorlopig geen bezorgkosten gaat betalen.

De dienst is vergelijkbaar met die van de bedrijven Deliveroo en Foodora, die al in de Randstad actief waren. Voorlopig gaat het bedrijf dus alleen in Amsterdam bezorgen, maar later moeten ook Rotterdam, Den Haag en Utrecht uitbreiden, meldt RTL Z. Eten is te bestellen via een speciale app (Android en iOS) en via de website van de dienst. Als je al een account hebt om via de andere app ritjes te bestellen, kun je daarmee gewoon inloggen.

Terwijl je wacht op je bestelling kun je de bezorging via je telefoon volgen. Uber gaat in Nederland rijden met elektrische fietsen om de bezorging te versnellen. Het voordeel voor restaurants om zich aan te sluiten bij een dienst als UberEATS, Foodora of Deliveroo is dat zij op die manier hun eten kunnen laten bezorgen zonder zelf bezorgers in dienst te nemen.

Deel dit artikel