Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Uber wil eigen alternatief voor Google Maps maken

01-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Uber investeert 500 miljoen dollar om een eigen alternatief voor Google Maps te maken. Dat schrijft The Financial Times. Met het project wil het bedrijf minder afhankelijk worden van de kaarten van Google en zich beter voorbereiden op de komst van zelfrijdende auto’s.

Om dat te doen rijdt het internetbedrijf rond met auto’s die de omgeving in kaart brengen. Dat deed het bedrijf al in de Verenigde Staten, maar volgens de Financial Times rijden sinds kort ook auto’s door Mexico. Uber wil snel ook uitbreiden naar andere landen. Door rond te rijden moeten onder andere de snelste routes van en naar bepaalde punten in kaart gebracht worden.

Door de routes in kaart te brengen kan Uber zich beter voorbereiden op de komst van zelfrijdende auto’s. Het bedrijf werkt net zoals andere techbedrijven aan die technologie. In mei werd bekend dat Uber in de Amerikaanse stad Pittsburgh al is gestart met de eerste tests. Diezelfde voertuigen die daarbij gebruikt werden, werden vermoedelijk ook gebruikt om in de Verenigde Staten eigen kaarten te maken.

 

Deel dit artikel