Je kent het wel: jij gebruikt de nieuwste Android, je nicht heeft een andere Android. Je neef heeft weer de nieuwste iPhone en je oom loopt rond met een wat ouder model van Apple. Of bedenk een willekeurige andere verdeling van telefoons onder vier personen. Hoe dan ook, er is één ding wat al die telefoons van elkaar onderscheidt: de oplaadaansluitingen. Die is bij bijna elk apparaat anders, waardoor je nooit van elkaars snoeren gebruik kunt maken. En dat is op z’n zachts gezegd soms vervelend.

Niet echt handig, en daarom wil de Duitse startup Udoq daar iets aan doen. Zij hebben een universeel oplaadstation ontwikkeld. Je kunt daar verschillende plugs van verschillende merken instoppen. Zodra je dat gedaan hebt, heb je dus een centrale plek waar je al je devices kunt opladen. Zet ‘m op een handige plek neer en je hebt ook geen gedoe meer met snoeren. En het is dus ook handig als je hele familie dus tegelijk zijn telefoon wil opladen, of gewoon voor je eigen tablet en smartphone van verschillende merken.

Het systeem is aan te passen aan de voor jouw geschikte situatie. Zo kun je de Udoq bestellen in verschillende lengtes, waar je dus meer of minder devices aan kunt koppelen. Vier veelgebruikte aansluitingen zijn standaard beschikbaar: micro-USB en USB-C en de twee aansluitingen van Apple. Maar je kunt er ook meer stekkers bijbestellen. Het is wel een kleine investering: het kleinste oplaadstation (250 mm) kost 100 euro.

Beeld: Shutterstock