T-Mobile blog Founders blog
Overzicht Innovatie

De Uitdagers: Hoe SD Insights zorgt dat we veiliger gaan rijden

10-03-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-03-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We horen en lezen steeds vaker over zelfrijdende auto’s. De belofte is dat je in je auto tv kunt kijken of kunt slapen, omdat slimme technologie je helemaal automatisch van A naar B rijdt. Handig, maar misschien nog wel belangrijker is dat zelfrijdende auto’s ook nog eens voor minder ongelukken gaan zorgen.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Zelfrijdende auto’s zijn helaas nog niet af, maar gelukkig zijn er bedrijven die het verkeer nu al veiliger proberen te maken. SD Insights probeert met sensoren en andere technologie die we uiteindelijk ook terug gaan zien in zelfrijdende auto’s nu al menselijke bestuurders te helpen.

“Dat doen we door mensen feedback te geven over hoe ze gereden hebben. We geven ze informatie over of ze netjes koers hebben gehouden; of ze netjes afstand hebben gehouden tot hun voorganger, ga zo maar door”, legt Guido Sluijsmans van SD Insights uit.

SD Insights

Overheden en auto-industrie

SD Insights verzamelt dus allerlei data in de auto en probeert die terug te koppelen aan jou als bestuurder in de vorm van informatie waar je ook echt iets aan hebt. Tegelijkertijd kan die data ook indirect de verkeersveiligheid vergroten.

“Wij zien ook informatie over waar gebeuren nou bijna ongelukken gebeuren. Dat is interessant voor overheden om met de infrastructuur wat te doen, maar ook voor de auto-industrie om de hele ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen te ondersteunen”, legt Sluijsmans uit.

Er is volgens de Nederlandse startup op dit moment verder niemand in Europa op deze manier met rijgedrag bezig. Echte innovatie dus!

Kostenbesparing

Het gaat uiteindelijk ook nog eens verder dan veiligheid. SD Insights wil uiteindelijk via de feedback die het systeem geeft ook zorgen dat chauffeurs brandstof kunnen besparen en zorgen dat voertuigen minder onderhoud nodig hebben.

Het bedrijf richt ze daarom in eerste instantie op de zakelijke markt, op bedrijven in de logistiek en het vervoer bijvoorbeeld. Zij hebben veel mensen in dienst die ook nog eens heel veel kilometers maken. Dankzij de technologie SD Insights kunnen die bedrijven er voor zorgen dat het werk van hun medewerkers veiliger wordt en tegelijkertijd kosten besparen.

Deel dit artikel