T-Mobile blog Founders blog
uploaden
Overzicht Thuis

Uploaden: wat is het en wanneer gebruik ik het?

14-07-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
14-07-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met Glasvezel van T-Mobile haal je een ongekende snelheid in huis. Voor downloaden én uploaden. Wat je daar allemaal mee kunt? Videobellen zónder te haperen, supersnel back-uppen in de cloud en online gamen zonder frustraties. Wat is Glasvezel eigenlijk? En ontdek in dit blog alles over het belang van een hoge uploadsnelheid.

Wat is uploaden?

Uploaden is het verzenden van data via internet. Precies het tegenovergestelde van downloaden dus. Downloaden is namelijk het binnenhalen van data via internet. De snelheid van up- en downloaden wordt gemeten in Megabits per seconde (Mbps). Vaak is je downloadsnelheid een stuk sneller dan die waarmee je uploadt, maar met Glasvezel van T-Mobile is die snelheid altijd gelijk.

Wanneer upload ik en wat kan ik uploaden?

Wanneer upload je nou eigenlijk iets? Nou, de hele dag door. Je hebt heel veel verschillende manieren van uploaden. Dit is een voorbeeld:

  • Een video op Facebook bekijken? Dat is downloaden.
  • Zelf een video op Facebook zetten? Dat is uploaden.

Maar ook e-mails verzenden, online back-ups maken of videogesprekken voeren, valt allemaal onder uploaden.

uploaden voordeel glasvezel

Waarom is een hoge uploadsnelheid belangrijk?

Een hoge uploadsnelheid is belangrijk voor bijna alles wat we online doen. Waarschijnlijk sta je er nauwelijks bij stil dat je aan het uploaden bent, tot het ineens heel lang duurt om een foto op Instagram te posten. Of een video op YouTube te plaatsen. Een hoge uploadsnelheid is daarom belangrijk voor de volgende dagelijkse bezigheden:

Snelle back-ups

De foto’s van je telefoon veilig uploaden naar de cloud? Of een back-up maken van andere belangrijke bestanden op je laptop naar Dropbox? Dat duurt eeuwen zonder goede uploadsnelheid.

Thuiswerken

Werk je thuis? Dan is de kans groot dat je via de cloud toegang hebt tot je werkbestanden. Daarnaast heb je de uploadsnelheid ook nodig voor een goede verbinding voor je online videovergadering of het verzenden van een e-mail met bijlage. Een hoge uploadsnelheid is belangrijk om zo goed mogelijk thuis te kunnen werken.

Snel internet voor al je slimme apparaten

Foto’s plaatsen op je social kanalen, een whatsappje versturen op je telefoon, allemaal dingen die je dagelijks doet en waarbij je een stabiele uploadsnelheid nodig hebt. Maar, er zijn natuurlijk véél meer slimme apparaten in huis waarbij een stabiele internetverbinding belangrijk is. Denk aan je slimme thermostaat, deurbel, camera’s, lampen of zelfs je slimme keuken.

Online gamen

Houd je van gamen en speel je vaak online? Dan wil je dat natuurlijk ongestoord kunnen doen. Er is niets zo vervelend als wanneer je aan het gamen bent met je vrienden en je internet is niet snel genoeg. Voor een optimale gamebeleving heb je snel internet nodig. Een goede uploadsnelheid is belangrijk om zonder vertraging of zogenaamde ‘lags’ te kunnen gamen.

Videobellen

Videobellen zónder haperende verbinding? Ook dan is een hoge uploadsnelheid een must.

Glasvezel: het beste internet om te uploaden

De uploadsnelheid is meestal lager dan de downloadsnelheid, vaak wel tien keer zo laag. Glasvezel is hierin de uitzondering op de regel. Glasvezel van T-Mobile heeft net zulke hoge upload- als downloadsnelheden. Dus dan kun je net zo snel foto’s, filmpjes en muziek uploaden als downloaden. Ook maakt het niet uit hoeveel mensen er tegelijk gebruik maken van het netwerk, je internet blijft stabiel.

Wil jij razendsnel uploaden? Doe dan de postcodecheck om te zien of Glasvezel van T-Mobile al in jouw buurt beschikbaar is. Benieuwd naar nog meer voordelen van Glasvezel? Ontdek ze snel.

Postcodecheck

Achterhaal in een minuut of Glasvezel met zijn hoge uploadsnelheid op jouw adres leverbaar is

Deel dit artikel