T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

De 7 beste vakantie apps

20-06-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-06-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Op vakantie gaan is voor mij een feest. Lekker mezelf onderdompelen in een nieuwe cultuur of gewoon een tijdje helemaal niks moeten. De hele dag in bed liggen of 3 uur lang in de jacuzzi: het mag! Toch gebruik ik mijn telefoon ook. Namelijk met deze handige vakantie apps.

Voor het niks doen heb ik vrij weinig nodig anders dan Deezer en een goed boek op mijn iPad. Ook voor het ontdekken van de stad grijp ik, hoe paradoxaal dat ook klinkt, vaak terug naar mijn telefoon. Waar moet ik logeren, waar is die perfecte Gin & Tonic Bar en waar haal ik morgen het ontbijt tegen de kater? Hierbij mijn 7 tips:

Het aftellen is begonnen: Dreamdays

Hoeveel nachtjes slapen nog? Dat aftellen deed ik als kind al en dat doe ik nog steeds. De Dreamdays-app laat je erg mooi zien hoeveel dagen je nog te gaan hebt. Zelf een moment toevoegen is super simpel. Selecteer een datum, kies eventueel een plaatje en je bent al klaar. En mocht je al een Apple Watch in huis hebben: hier werkt Dreamdays ook op.

Download Dreamdays (gratis) voor Android of iPhone

Waar logeer ik: Booking.com en Airbnb

Een weekendje weg betekent dat ik kies voor een hotelovernachting. Alles wordt voor je verzorgd, zodat ik zoveel mogelijk tijd voor de stad heb. Boeken met de Booking.com app is zo simpel: ik selecteer een locatie, de data, het aantal personen en dan… kiezen maar uit de beschikbare kamers! Het handige is dat dit ook kan terwijl je al onderweg bent. Gewoon gaan rijden en halverwege de rit besluiten of het Genève of toch Milaan wordt.

Download Booking.com (gratis) voor Android of iPhone

 

Als ik langer weg ga, dan ben ik fan van Airbnb. Hiermee boek ik een eigen plek waar je niet alleen een rustpunt hebt, maar waar je ook ‘thuis’ kunt ontbijten of een avondje gewoon lekker voor jezelf kunt koken. Ook nog eens vriendelijk voor je budget. Met een beetje zoeken kun je de leukste plekken vinden in hele gave buurten. Zelf vind ik het leuk om met de bewoner van het appartement een kop koffie te gaan drinken. Ze kennen de buurt en weten altijd wel een plek die je wellicht zelf nooit zou vinden.

Wat is waar en hoe kom ik er: Google Maps

Een paar weken terug was ik een weekendje in Londen. Man, wat heb ik (mede dankzij Google Maps) genoten van die stad. Waar ik vroeger nog verschillende apps gebruikte om te kijken wat waar zat, gebruik ik tegenwoordig alleen maar Google Maps. Niet alleen heb je dan een kaart van de stad. De beste route, leukste plekken en in veel steden zelfs een OV-planner zijn er allemaal in terug te vinden.
Zin in lunch of op zoek naar iets leuks in de buurt? Gebruik ‘buurt verkennen’ en bekijk gelijk leuke tips van locals en andere toeristen. Let ook op de sterren en reviews: die vertellen veel over een plek. Soms kom je op Google Maps local guides tegen. Dat zijn experts die je naar de vetste plekken tippen; zeker een aanrader!

Download Google Maps (gratis) voor Android of iPhone

Liever geen OV: Uber

Overdag met het openbaar vervoer vind ik meestal geen enkel probleem. Makkelijk, goedkoop en in veel landen een ervaring op zich. Voor en na het stappen is het echter voor mij meestal een burg te ver en kies ik voor meer gemak en snelheid. Als het even kan met Uber.
Waarom Uber? 3 keer een negatieve review en een Uber-chauffeur mag niet meer voor Uber rijden. Met andere woorden: je krijgt goede service en hebt veel minder kans dat je de toeristische route voor 2 keer de normale prijs voorgeschoteld krijgt. Bovendien is de app ontzettend gebruiksvriendelijk. Service is het nieuwe sales and I love it!

T-Mobile klanten krijgen €20 korting op hun eerstvolgende rit! Download de app en ontvang €20 korting.

Het thuisfront wil ook wat: Polarsteps

Vaderlandse trots, en een van mijn favoriete vakantie apps! Een stel Nederlandse jongens hebben een van de leukste travelblog-sites gemaakt: Polarsteps. Geen lange opstellen dit keer, maar juist de leuke momenten met een foto en een beetje tekst. Zelf vind ik dat veel leuker. Het kost met Polarsteps ook minder tijd om de thuisblijvers op de hoogte te houden, een reisverslag is zo gemaakt.
De app houdt zelf in de gaten als je in andere steden komt en maakt zelf een stap aan. Bekijk mijn Berlijn trip bijvoorbeeld eens. Kleine opmerking, de app vraagt iets meer werk als je in dezelfde stad blijft.

Download Polarsteps (gratis) voor iPhone. De Android-versie is nog in de maak.

Veilig internetten: My T-Mobile App

In het buitenland maak je met T-Mobile geen onverwachte internetkosten. Pas als je een Travel & Surf pas hebt gekocht, kun je data gebruiken. Deze pas kun je makkelijk kopen in de My T-Mobile App. Ook het verbruik kun je eenvoudig checken. Natuurlijk is het gebruik van deze app in het buitenland gratis.

Download de My T-Mobile App voor Android of iPhone

Dit waren mijn tips voor de beste vakantie-apps. Heb jij een aanrader die ontbreekt? Laat het me hieronder weten!

Deel dit artikel