Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Vakantie geboekt? Download dan ook deze 5 apps

04-04-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
04-04-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Is de vakantie al of bijna geboekt? Dan begint bij mij ook het verlangen naar de zon, zee en het strand weer aardig te groeien. In mijn enthousiasme zoek ik voor vertrek de hotspots en toffe plekjes van mijn bestemming. En niet die standaard tips uit een boekje: ik wil juist op écht aangeraden plekken slapen en eten!

Airbnb

Met Airbnb boek je unieke en persoonlijke accommodaties, in een kamer of een huis van een ander. Onderweg náár, of juist óp je vakantiebestemming. Op een landkaart kan je precies zien waar de Airbnb’s worden aangeboden en tegen welke prijs. Bekijk bijvoorbeeld Renée’s Top 5 met stranduitzicht… Je kan van te voren zien bij wie je boekt en deze persoon reageert vervolgens op je boeking.

Couchsurfing Travel App

Ik vond nog een verrassende app waarmee je snel en makkelijk een slaapplek vindt. Met de Couchsurfing Travel App verblijf je bij locals ‘op de bank’. Zij kunnen je alles over de omgeving en hotspots vertellen. Spontane mensen die graag anderen positiveren over hun cultuur en omgevingen. Ze bieden je ook nog eens een gratis slaapplek aan, echt een aanrader!
Download Couchsurfing Travel App gratis op je iPhone of Android

Withlocals

Benieuwd naar alle leuke plekjes in de stad die niet in een reisgids staan? Met de app Withlocals word je in contact gebracht met enthousiaste locals, die je graag naar die heerlijke barista of dat ene sfeervolle restaurantje brengen. Altijd leuker om tips van een kenner te krijgen!
Download Withlocals gratis op je iPhone of Android

Tripadvisor

Ga je liever op pad zonder de locals? Dan kan je er voor kiezen om zelf op pad te gaan, maar wel met tips van andere reizigers. Met Tripadvisor vind je snel en gemakkelijk alle restaurants, lunchrooms en activiteiten die anderen hebben gereviewd. Zo weet je zeker dat je je tijd niet verspilt in teleurstellende zaakjes. Floor vertelt je waarom zij Tripadvisor graag gebruikt.
Download Tripadvisor gratis op je iPhone of Android

Google Translate

Heerlijk aan je welverdiende koude wijntje, genietend in de warme zon op zoek naar een lekker borrelhapje. Haastig blader je door de menukaart op zoek naar de Nederlandse pagina. Die blijkt niet aanwezig… Gelukkig is daar de redder in nood. Met de Google Translate app kun je door het richten van je camera op de menukaart direct op je scherm de juiste vertaling zien. Lees het blog van Tessie voor een stap-voor-stap-uitleg.
Download Google Translate voor je iPhone of Android

Goed om te weten is dat je gewoon de belminuten, sms’jes en MB’s van jouw abonnement of PrePaid ook in de EU, IJsland en Noorwegen gebruiken. Zet data-roaming aan en maak gebruik van al die chille apps, ook als je geen WiFi hebt of het gratis openbare netwerk van het restaurant niet vertrouwt.

Welke apps gebruik jij graag op je vakantie?

Deel dit artikel