Populaire zoekopdrachten

Kavelcamping
Overzicht Geen categorie

Van kavelcamping tot droomhuis

23-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het zit erop! Na weken in de blubber hebben de bewoners van de kavelcamping hun (voor)tent en 4G internet weer ingeruild voor een warm huis en WiFi of glasvezel. Kavelcamping? In Amsterdam Noord bivakkeerden tientallen mensen wekenlang op een braakliggend terrein om kans te maken op een stukje grond waarop ze hun droomhuis mogen gaan bouwen.

Het begon begin september allemaal met een eenvoudige tweet:

Collega’s Renée en Floor reageerden meteen en zo zat ik een aantal dagen later met Renée bij Marloes op de kavelcamping om een aantal mobiele WiFi-boxen langs te brengen. Marloes, nummer 2 in de rij, fungeert sinds dag één als een soort van kavelcamping-burgemeester.

Helaas kwam al snel na de start van de kavelcamping een einde aan de zomerse dagen. De regen kwam met bakken uit de lucht en de avonden werden donker. Dankzij het 4G netwerk hoefden Marloes en haar toekomstige buren zich niet te vervelen. Ik schreef eind september een blog over het dagelijks leven op de kavelcamping.

Kavel-shirts

KavelcampingDe laatste weken op de kavelcamping waren erg lang voor Marloes. Omdat haar man in het buitenland verbleef, was ze alleen met haar twee jonge kinderen. Ondanks dat ze moe was en naar een echt huis verlangde, gaf Marloes de moed niet op. Ze deed onderzoek naar goede scholen in haar toekomstige buurt en schreef haar kinderen vast in. In de laatste week maakten de bewoners van de kavelcamping speciale t-shirts met nummers voor de loting en op de laatste avond ontstond er een gezellige kliekjesavond. Om 1 uur ’s nachts werd het nummeren overgedragen aan de bewaking die inmiddels was gearriveerd. De teller stond op dat moment op 121 campingbewoners.

D-Day

Er werd vrijdagnacht weinig geslapen op de kavelcamping en om 07:00 vertrok het hele gezelschap onder begeleiding naar de locatie van de infomarkt. Iedereen moest hier nog één keer op volgorde in de rij wachten tot de markt geopend werd. Marloes had de 4G-boxen meegenomen, zodat ze ook hier gewoon door kon werken en Facetimen met haar man. En toen was het zover! Het moment waar ze weken op gewacht had was daar: samen met haar man, die via Facetime meekeek, mocht ze haar handtekening zetten bij de kavel van haar dromen!

Spannend tot het laatste moment

Welke kavel Marloes en haar gezin zouden kiezen bleef tot het laatste moment spannend. Nummer 1 in de rij wilde namelijk net als zij een hoekwoning in hetzelfde rijtje huizen met uitzicht op het water. Het werd uiteindelijk de hoek aan de kant van de NDSM werf, aan het einde van een (nu nog) doodlopende straat met ’s avonds de zon in huis. Zoals ze het nu in gedachten heeft komt er een voorhuis met een balkon en een laag achterhuis. In de tuin zal misschien een soort half open serre komen, maar hoe en wat…daar heeft ze nog alle tijd voor om dat te bedenken. “Eerst maar eens de caravan schoonmaken en een plan van aanpak maken en dan de eerste buurtborrel!”

Kavelcamping

Het begon allemaal met een simpel oproepje, maar de afgelopen weken heb ik me heel betrokken gevoeld bij de bewoners van de kavelcamping. Wat waren hun dromen, hoe brachten ze de dag door en ook; hoeveel mensen kunnen tegelijk gebruik maken van ons 4G netwerk en wat doen ze ermee.

Wil jij ook ons 4G netwerk testen? Laat ons in een reactie weten wat je ermee zou doen en wie weet gaat mijn volgende blog over jouw verhaal.

 

Foto’s: Zelfbouwers 2015

Deel dit artikel