Mee op thuisuitje? Vraag de gids aan!

Omdat we samen thuis blijven organiseert T-Mobile de komende tijd een aantal thuisuitjes. Zo kun je op ‘uitje’ naar een bijzondere plek via Instagram live. Weten welke uitjes er deze week op het programma staan? Download de gratis Thuisuitjes Gids!

DOWNLOAD
Als je vroeger een filmpje wilde kijken, ging je naar de bioscoop. Daarna kwam de videotheek, destijds een enorme vernieuwing. Een film lenen op videoband en later op dvd. Zo kwam je het weekend wel door!

Wat is films streamen?

Tegenwoordig kijken steeds meer mensen films via internet. ‘Streaming’ noemen we dat, van het engelse woord voor ‘stromend’. Het betekent in de praktijk dat je via je televisietoestel of tablet een film kunt bestellen. Deze wordt vervolgens afgespeeld door de video te ‘streamen’: het bestand hoeft niet eerst helemaal gedownload te worden. Je kunt meteen beginnen met kijken omdat de computer elke keer een stukje van de film ophaalt. Daar merk je tijdens het kijken van de film helemaal niks van. Helemaal niet als je thuis glasvezelinternet hebt.

Verschillen stream diensten

Tot zover het technische verhaal. Om een film te streamen maak je gebruik van een videodienst. Er zijn verschillende aanbieders van streaming video. Bij sommige kun je een maandelijks abonnement aflsuiten, zoals bij Netflix of Videoland. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en kunt onbeperkt kiezen uit het complete aanbod van films en series.

Bij een aantal andere diensten betaal je per film. Je kunt er dan vaak voor kiezen of je een film wil huren, of kopen. Als je de film koopt kun je deze oneindig vaak kijken. Handig bijvoorbeeld met kinderfilms, die de (klein)kinderen steeds weer opnieuw willen zien. Als je een film huurt is dit vaak goedkoper. Het principe is verder vergelijkbaar met de videotheek: nadat je de film hebt gekeken kun je deze niet nog een keer kijken. 24 uur na het starten van de film ‘lever je de film weer in’.

We zetten de belangrijkste video-on-demand diensten voor je op een rij, zodat je hieruit zelf een keuze kunt maken.

Netflix

Netflix is een video-on-demand dienst waarbij je een vast bedrag per maand betaald aan abonnementsgeld betaald. Deze kosten variëren van €7,99 per maand voor een standaardabonnement tot €13,99 voor een premiumabo. De verschillen zitten hem in de beeldkwaliteit (bij de duurste variant krijg je de beste beeldkwaliteit), en de hoeveelheid apparaten waarop je tegelijkertijd naar Netflix kunt kijken.

Op Netflix vind je een uitgebreide collectie aan films en series die elke maand wordt bijgewerkt met nieuwe content. Je vind bijvoorbeeld alle seizoenen van Friends op Netflix, maar ook succesvolle bioscoopfilms zoals Mamma Mia, Love Actually en Mission Impossible.

Netflix maakt ook veel eigen content, die exclusief alleen op Netflix te zien is. Bijvoorbeeld de met Oscars bekroonde film The Irishman, Marriage Story en series als Casa de Papel, The Crown en de F1 documentaire Drive to Survive.

Om Netflix te kunnen gebruiken maak je een Netflix account aan via Netflix.com. Je kiest je betaalwijze (creditcard of iDeal). Je kunt Netflix maandelijks opzeggen. Met je account kun je nu direct Netflix kijken via je smartphone of iPad. Download de Netflix app en log in met je gegevens.

Om Netflix ook op je TV te bekijken zijn een aantal mogelijkheden. Nieuwe TV’s van na 2016 zijn tegenwoordig vaak smart TV’s die standaard zijn uitgerust met een aantal ‘apps’. Netflix heeft ook zo’n smart TV. Kijk in de gebruiksaanwijzing van je TV-toestel hoe je deze apps kunt openen.

Heb je geen smart TV, dan kun je Netflix op TV kijken met behulp van een extern apparaat zoals een Google Chromecast of Apple TV.

Videoland

Videoland is net als Netflix een video-on-demand dienst waarbij je een vast bedrag per maand betaald. Je betaalt normaal €8,99 per maand. Heb je een T-Mobile Thuis of mobiel abonnement bij T-Mobile? Activeer je Videoland account dan via My T-Mobile, dan kijk je de eerste 2 weken gratis.

Voordeel van Videoland is dat je er naast internationale films ook heel veel Nederlandse films, series en TV-programma’s op kunt vinden. Bijvoorbeeld de spannende serie Nieuwe Buren gebaseerd op de boeken van Saskia Noort. Judas, naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder. En de spannende serie Mocro Maffia. Maar ook bekroonde films als The King’s Speech, Skyfall, The Godfather en The Green Mile staan gewoon op Videoland.

Een Videoland kun je online afsluiten op videoland.nl of via je My T-Mobile account. Daarna kun je de Videoland app installeren op je smartphone, tablet of smart TV en inloggen met je gegevens om direct te kunnen kijken.

Disney+

Disney+ is een relatief nieuwe video-on-demand dienst die eind 2019 werd gelanceerd. Je betaalt een vast bedrag per maand en kunt in ruil daarvoor onbeperkt films en series kijken.

Op Disney+ vindt je films en series van Disney of diens zusterbedrijven zoals Pixar. Je kunt op Disney+ bijvoorbeeld alle Star Wars films kijken, maar ook alle tekenfilm en animatiefilms van Disney en Pixar. Erg populair was de Disney+ serie ‘The Mandalorian’, een serie uit het StarWars universum.

Om Disney+ te kunnen kijken kun je online een account aanmaken. Daarna download je de Disney+ app op je smartphone of tablet. Ook kun je de Disney+ app openen op je smart TV.

Apple TV

Bij Apple Movies betaal je per film. Je kunt kiezen uit een enorm aanbod van bekende internationale en Nederlandstalige films. Bijna elke film is via Apple Movies te vinden. Ook films die pas net uit de bioscoop komen.

Je kunt films kopen of huren via Apple Movies. De prijzen lopen uiteen van gratis tot wel €16,99 voor het kopen van films die pas net uit de bioscoop zijn. Je kunt ook iTunes cadeaukaarten gebruiken om af te rekenen. Deze kaarten zijn te koop bij de supermarkt, postkantoor of kantoorboekhandel.

Op deze pagina op de website van Apple vind je meer informatie over het gebruik van Apple Movies.

Google Play

Heb je een Android toestel? Ook via de Google Play store kun je losse films en series kopen en kijken. Het aanbod is net als bij Apple iTunes erg groot. En ook hier lopen de prijzen uiteen van een paar euro tot €17,99 per film.

Op deze pagina op de website van Google vind je meer informatie over het gebruik van Google Play om films te kijken.

Pathé Thuis

Ook bij Pathé Thuis kun je losse films kopen. De prijzen komen ongeveer overeen met die van Apple en Google. Groot voordeel van betalen per film is dat je nergens aan vast zit. Ben je een keer op vakantie, dan betaal je ook niks. Je betaalt alleen voor de films die je kijkt.

Download de Pathé Thuis app in de Apple App Store of Google Play Store en maak een account aan. Je kunt de Pathé Thuis app ook installeren op je Smart TV. Xbox One, Playstation, Apple TV, Android TV of laptop.

YouTube

Ook via YouTube kun je films kijken. Hiervoor maakt YouTube gebruik van het filmaanbod van Google, het moederbedrijf van YouTube. Wat makkelijk is dat veel mensen de YouTube app al gebruiken en het zo laagdrempelig is om een film te kijken.

Zoek de film die je wilt kijken op via YouTube. Onder de video verschijnt een knop ‘kopen’ in beeld. Je kunt direct afrekenen, en de film bekijken. Om de film af te spelen op je TV, stream je het beeld vanaf je tablet of smartphone naar je smart TV. Of je opent de YouTube app op je TV.

Supersnel internet? Glasvezel!

Wil je je nu al inschrijven voor meer informatie over de mogelijkheden van glasvezel op jouw adres? Laat dan hier je gegevens achter zodat we je hier als eerste bericht over kunnen sturen.

Blijf op de hoogte