Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Vanaf nu kun je ook 360-graden foto’s op Facebook plaatsen

13-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Facebook ondersteunt voortaan ook 360-graden foto’s, zodat je voortaan optimaal kunt genieten van panorama’s of 360°-fotografie.

Het sociale netwerk zorgt ervoor dat het je absoluut geen moeite kost om de foto’s te uploaden. Als je bijvoorbeeld een panoramafoto hebt gemaakt met je smartphone of een 360°-foto post, dan zorgt Facebook er automatisch voor dat het formaat wordt aangepast. Vervolgens kun je om je heen kijken door je smartphone te bewegen of door te klikken en te slepen als je de foto op je computer bekijkt.

Facebook loopt voorop als het gaat om de integratie van 360°-features. Zo is het al een paar maanden mogelijk om video’s in 360 graden te bekijken. Deze video’s worden steeds populairder, zeker nu er betaalbare camera’s verkrijgbaar zijn die het opnemen van 360°-video ook voor consumenten binnen handbereik brengt. De lat voor 360°-foto’s ligt nog altijd een stuk lager, want die kun je via de panorama-stand op je telefoon schieten.

Het is overigens niet zo moeilijk te verklaren waarom Facebook zo snel mogelijk zo veel mogelijk 360°-content wil verzamelen. Facebook is immers eigenaar van Oculus, de maker van een van de populairste VR-sets. Als er meer content te bekijken is via Facebook, dan is het ook interessanter om een Oculus Rift aan te schaffen.

Deel dit artikel