T-Mobile blog Founders blog
glasvezel vragen mobile glasvezel vragen
Overzicht Thuis

6 veelgestelde vragen over het aansluiten van Glasvezel in je woning

17-02-2023 Leestijd: 3 min. Deel dit artikel
17-02-2023 Leestijd: 3 min. Deel dit artikel

Goed nieuws! Je wijk heeft nu Glasvezel en ook jouw woning kan worden aangesloten. Dit is gratis en het aansluiten is zo gebeurd. Toch snappen we het dat je met vragen zit. Daarom zochten we de zes meest gestelde vragen voor je uit over het aansluiten van je woning op Glasvezel. In dit blog lees je de antwoorden.

glasvezel vragen inline

Vraag 1: Hoe sluiten we Glasvezel aan?

Het aanleggen van Glasvezel gaat in vijf stappen:

  • Stap 1: onze aanlegpartner Open Dutch Fiber legt glasvezelkabels door je straat.
  • Stap 2: nadat je toestemming geeft, komt een monteur langs om bij je thuis de beste plek te bepalen voor je glasvezelaansluiting. Meestal is dat in je meterkast of de plek waar andere kabels je woning binnenkomen.
  • Stap 3: de kabel gaat van de straat naar je woning. Dit gaat onder de grond en onze aanlegpartner hoeft hiervoor niet te graven.
  • Stap 4: een monteur komt langs om de glasvezelkabel binnen aan te sluiten. We mailen je hierover om een afspraak in te plannen.
  • Stap 5: Als je een abonnement hebt afgesloten, wordt je glasvezelaansluiting geïnstalleerd en geactiveerd. De monteur checkt meteen of de verbinding goed werkt!

Vraag 2: Wie sluit Glasvezel aan?

We werken met verschillende aanlegpartners, zoals Open Dutch Fiber. Zij leggen het glasvezelnetwerk aan, beheren het en sluiten je woning aan. Onze partner Guidion komt daarna langs om je modem te activeren. Vanaf dan is de supersnelle glasvezelverbinding klaar voor gebruik!

Vraag 3: Waarom sluiten we Glasvezel aan?

Zodat steeds meer Nederlanders supersnel en stabiel internet hebben. De komende jaren willen we een miljoen woningen aansluiten, want Glasvezel kan het toenemende dataverkeer in Nederland moeiteloos aan. Zo kun je thuis zonder problemen tegelijkertijd blijven streamen, gamen en videobellen. Met hoeveel mensen je je woning ook deelt.

Vraag 4: Waar sluiten we Glasvezel aan?

We sluiten overal in Nederland woningen aan op Glasvezel. Van Den Haag tot Maastricht en van Amsterdam tot Assen. Wil je weten of je woning al klaar is voor Glasvezel? Hier vind je de nieuwe gebieden waar we Glasvezel aanleggen. Ook hebben we een handige postcodecheck. Vul je postcode in en je weet meteen of je wijk Glasvezel heeft óf krijgt.

Glasvezelcheck

Zo weet je met een minuut of Glasvezel op jouw adres beschikbaar is of komt!

Vraag 5: Wat kost aansluiten van Glasvezel?

Niets. We sluiten je woning gratis en vrijblijvend aan. Je betaalt pas maandelijkse abonnementskosten als je een Glasvezel abonnement neemt. De kosten voor het gebruik van het netwerk zijn daarin verwerkt. Het goede nieuws? Vaak heeft Glasvezel dezelfde prijs als abonnementen voor andere netwerken. Maar dan mooi wél met up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s. Zo krijg je veel meer waard voor je geld.

Dat is nog niet alles. Wist je dat Glasvezel duurzamer is dan andere netwerken? Het verbruikt minder energie en is minder gevoelig voor storingen en slechte weersomstandigheden. Je woning krijgt zijn eigen aansluiting. Dat betekent dat je snelheid niet lager wordt als de rest van de buurt ook online is. En dat dus voor vaak dezelfde prijs als een abonnement op een ander netwerk!

Ontdek hier meer over de kosten van Glasvezel aansluiten.

Vraag 6: Hoe lang duurt Glasvezel aansluiten in huis?

Open Dutch Fiber is een dagdeel bezig om je woning aan te sluiten op Glasvezel. Er wordt dan een kabel getrokken van de straat tot in de meterkast. Heb je een Glasvezel abonnement bij ons afgesloten? Dan volgt op een ander moment de installatie van het glasvezelaansluitpunt door de monteur. Die heeft niet meer dan twee uur nodig om de verbinding te activeren. Daarna doet-ie meteen een wifi-check. Zo heb je een optimale wifi-verbinding en geniet je in en om het huis van je supersnelle glasvezelaansluiting.

Doe de Glasvezelcheck!

We sluiten steeds meer woningen in Nederland aan op Glasvezel. Wil je weten wanneer we bij jou langskomen? Of ben je benieuwd of er al glasvezelinternet op jouw adres beschikbaar is? Doe nu de postcodecheck en kom er direct achter!

Glasvezelcheck

Zo weet je met een minuut of Glasvezel op jouw adres beschikbaar is of komt!

Deel dit artikel