T-Mobile blog Founders blog
veelgestelde vragen glasvezel aanleg veelgestelde vragen glasvezelaanleg
Overzicht Thuis

6 veelgestelde vragen over de aanleg van Glasvezel

26-01-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
26-01-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wordt er binnenkort Glasvezel in je wijk aangelegd? Dan wil je natuurlijk weten wat je te wachten staat. Hoe gaat de aanleg in zijn werk? Wie verzorgt de werkzaamheden? En wat zijn de kosten? We zetten een aantal veelgestelde vragen over de glasvezelaanleg op een rij.

Hoe wordt Glasvezel aangelegd?

De aanleg van Glasvezel gebeurt in twee delen. Dit wordt in de meeste gevallen uitgevoerd door Open Dutch Fiber en soms door Primevest. Zij sluiten eerst een glasvezelnetwerk aan in je wijk. Dit gebeurt via graafwerkzaamheden. Een kabel wordt door de straat getrokken en daarna tot aan de erfgrens van je woning. Dit is meestal zo gedaan. Er wordt naar gestreefd om de straat weer voor het einde van de dag dicht te maken. Zo wordt zoveel mogelijk hinder voorkomen.

Is de aanleg klaar? Dan moet het glasvezelinternet alleen nog aangesloten worden in je woning. Dit gebeurt zodra je een abonnement hebt afgesloten. Onze glasvezelmonteurs zorgen dan dat er een aansluiting in je meterkast komt.

Lees hier hoe het aanleggen van Glasvezel stap voor stap in zijn werk gaat.

Wie regelt de aanleg van Glasvezel?

Voor de aanleg van Glasvezel werken we samen met een aanlegpartner. Wie dit is, verschilt telkens per locatie. Partijen waar we vaak mee samenwerken zijn Open Dutch Fiber en Primevest.

Waarom komt er Glasvezel in je wijk?

Razendsnel, stabiel, milieuvriendelijk: het zijn allemaal voordelen van Glasvezel. We vinden dat iedereen in Nederland moet kunnen genieten van supersnel en betaalbaar internet. Daarom sluiten we met onze partner Open Dutch Fiber steeds meer gebieden aan op Glasvezel en hopen we zo voor 2025 minimaal 1 miljoen huishoudens te hebben aangesloten op ons krachtige netwerk.

Waar legt Open Dutch Fiber Glasvezel van T-Mobile aan?

Van Den Haag tot Maastricht en Assen, we sluiten samen met Open Dutch Fiber steeds meer gebieden aan op ons supersnelle Glasvezel internet. Wil je weten welke regio’s binnenkort aan de beurt zijn? Daarvan houden we je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief. Door je in te schrijven lees je alle laatste ontwikkelingen en weet je precies wanneer welke wijk Glasvezel van T-Mobile krijgt.

Check hier ook alle nieuwe gebieden waar Glasvezel wordt aangelegd.

Wat kost de aanleg van Glasvezel?

De aanleg van Glasvezel kost je als bewoner niets. Ook de gemeentes hoeven hier niks voor te betalen. We vinden dat iedereen supersnel en betaalbaar internet moet kunnen krijgen. Daarom nemen we de kosten op ons. Wanneer je wel betaalt voor Glasvezel? Vanaf het moment dat je het daadwerkelijk gebruikt. Je woning aansluiten op Glasvezel is dus vrijblijvend. Je betaalt pas voor de aansluiting zodra je een Glasvezel abonnement hebt. De kosten voor het gebruik van het netwerk zijn daarin verwerkt.

Ontdek hier meer over de kosten van Glasvezel aanleggen.

Hoe werkt de aanleg van Glasvezel in een appartement?

Woon je in een appartementencomplex met een Vereniging van Eigenaren (VvE) of Woningcorporatie? Dan heeft Open Dutch Fiber toestemming nodig van deze organisaties om Glasvezel aan te mogen leggen in je gebouw. Ook hebben ze voor het plaatsen van een aansluitpunt in je meterkast goedkeuring nodig van jou en je buren. Je ontvangt hierover een brief of er komt een monteur aan de deur.

Woon je in een woonhuis met eigen dak? Dan legt Open Dutch Fiber het laatste stukje Glasvezel naar je woning aan zodra je een abonnement afsluit. Extra toestemming geven is hiervoor niet nodig.

Doe de Glasvezelcheck!

We sluiten samen met onze partner Open Dutch Fiber steeds meer woningen in Nederland aan op Glasvezel. Wil je weten wanneer jouw wijk aan de beurt is? Of ben je benieuwd of er al Glasvezel op jouw adres beschikbaar is? Doe nu de postcodecheck en kom er direct achter!

Glasvezel

Is glasvezelinternet op jouw adres beschikbaar?

Deel dit artikel