Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Verenigde Staten gaan snelwegen klaarmaken voor elektrische auto’s

07-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

In vergelijking met diesel- of benzineauto’s hebben elektrische voertuigen best veel overeenkomsten. Het grootste verschil zit hem in de actieradius. Batterijtechnologie is nog niet zover ontwikkeld dat elektrische auto’s op een volle accu evenveel kilometers kan rijden als een diesel- of benzineauto. Dat maakt een elektrische auto onaantrekkelijk.

Dat is een probleem, want tot de technologie beter ontwikkeld is, moeten er toch elektrische auto’s verkocht worden om de innovatie te financieren. In de Verenigde Staten willen ze daar een handje bij helpen. De overheid gaat daar meerdere snelwegen zo inrichten dat ze helemaal klaar zijn voor elektrische auto’s. Dat houdt in dat er elke 50 mijl, ongeveer elke 80 kilometer, oplaadstations komen.

Bezitters van elektrische auto’s hoeven zich daardoor minder druk te maken dat ze met een lege accu komen te staan. Met deze oplaadstations wil de Amerikaanse overheid een netwerk van groene wegen maken. Het netwerk is verspreid over 35 staten en het district Columbia. In totaal gaat het om 25.000 mijl (meer dan 40.000 kilometer) aan asfalt.

Deel dit artikel