T-Mobile blog Founders blog
Overzicht Mobiel

Apple presenteert iPhone Xs en iPhone Xr

13-09-2018 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-09-2018 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Maar liefst drie nieuwe iPhones kondigde Apple aan tijdens het Apple iPhone event in Cupertino: de iPhone Xs, iPhone Xs Max en iPhone Xr. De toestellen vormen de opvolgers van de vorig jaar gepresenteerde iPhone X, en beschikken over nog snellere en betere specs dan eerdere iPhones.

Verschil iPhone Xs en iPhone Xr

Je kunt stellen dat iPhone de iPhone X in twee prijsklassen heeft doorontwikkeld: De iPhone Xr is het high-end flagship model met indrukwekkende hardware specs en een adembenemend OLED HDR retina display. Maar zijn kleine zusje, de iPhone Xr, doet qua technische prestaties eigenlijk amper onder voor de iPhone Xs: Beide toestellen beschikken namelijk over dezelfde A12 Bionic chip. 

Wat wel verschilt, is het display van de iPhone Xr: Dankzij het Retina LED scherm is het beeldscherm van de Xr namelijk net iets minder ‘bright’ als het HDR OLED scherm van de Xs. Dat zie je echter alleen met het blote oog als je beide toestellen naast elkaar legt. Kleinere verschillen zijn de hoeveelheid kleuren waarin de iPhone Xr verkrijgbaar is: Zwart, wit, rood, blauw, geel en roze tegenover zilver, goud en spacegrijs. De maximale opslagcapaciteit van de iPhone Xs ligt met 512GB hoger dan die van de iPhone Xr (256GB).

Beide toestellen beschikken over een 12 megapixel camera, alleen heeft de iPhone Xs ook nóg een 7 megapixel lens op het toestel. Dat zorgt voor meer diepte in portret- of macrofoto’s, en de mogelijkheid om de scherpte-diepte (het zogenaamde bokeh-effect) achteraf nog aan te passen.

Specs iPhone Xs

De iPhone Xs is straks in twee formaten verkrijgbaar: Een 5.8 inch (458 ppi) normale versie, en de 6.5 inch (458 ppi) iPhone Xs Max. Het OLED HDR scherm is het beste beeldscherm op een iPhone tot nu toe.

Dankzij de 12 megapixel camera maak je ook nog eens haarscherpe foto’s. Extra bijzonder is dus de dubbele camera, die voor een betere scherpte-diepte effect in foto’s zorgt. De iPhone XS is verkrijgbaar in een 64GB, 128GB of 512GB versie, zodat je genoeg foto’s (en video’s) op het apparaat kunt bewaren. Video’s speel je af in stereo, dankzij stereospeakers aan boven- en onderzijde van het toestel.

De A12 Bionic chip in het toestel zorgt voor supersnelle prestaties. Dit verschil merk je vooral als je gebruik maakt van fotografie-, gaming- en augmented reality toepassingen op het toestel.

De iPhone Xs en Xs Max zijn bij T-Mobile verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs.

Specs iPhone Xr

De iPhone Xr is net iets groter dan de normale iPhone Xr: Met een 6.1 inch LCD scherm en 326 ppi retina, is het beeldscherm geschikt voor een resolutie van 1792×828 pixels. De behuizing van het toestel is van aluminium, met een een glazen achterkant.

Je ontgrendelt de iPhone Xr middels FaceID in plaats van TouchID. Aan de achterzijde van het toestel is een 12 megapixel groothoeklens geplaatst waarmee je gebruik kunt maken van Apple’s ‘Portrait Mode’: een manier om extra mooie portretfoto’s met prachtig scherpte-diepte effect te maken.

Net als de iPhone Xs heeft de iPhone Xr een A12 Bionic chip voor extra snelle prestaties. Dit verschil merk je vooral als je gebruik maakt van fotografie-, gaming- en augmented reality toepassingen op het toestel. De iPhone Xr is verkrijgbaar in een 64GB, 128GB en 256GB variant. Wie zijn foto’s in de cloud opslaat of veel media streamt, heeft aan de lagere opslagcapaciteit op dit toestel zeker genoeg.

Grootste voordeel van de iPhone Xr (behalve zijn lagere prijs), is het feit dat de iPhone Xr volgens Apple net anderhalf uur langer meegaat qua batterijduur. Handig dus voor fanatieke smartphone gebruikers. De iPhone Xr is bij T-Mobile verkrijgbaar in blauw, rood, roze, geel, zwart en wit.

Foto’s: Shutterstock

Deel dit artikel