Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Je kunt gelijk aan de slag met virtual reality bij de aankoop van PlayStation VR

07-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wie virtual reality zegt, komt al snel uit bij de Oculus Rift en de HTC Vive. Beide headsets zijn inmiddels een aantal maanden op de markt. Maar de VR-bril van de laatste van ‘de grote drie’ komt zeer binnenkort ook naar ons toe. Met PlayStation VR wil Sony virtual reality echt naar de grote massa brengen.

In tegenstelling tot Oculus en HTC heb je namelijk geen game-pc nodig om de VR-bril van Sony te gebruiken. Het systeem om de PSVR te gebruiken is namelijk al in heel veel huiskamers te vinden: de PlayStation 4. En als je een VR-bril aanschaft, kun je gelijk aan de slag, want volgens Slashgear krijg je er een aantal gratis demo’s bij. Op die manier wil Sony ervoor zorgen dat je eerste ervaring met virtual reality een goede is.

Een groot kritiekpunt van virtual reality is namelijk dat er heel veel game-ontwikkelaars zijn die games of ervaringen hebben gemaakt die, tja, eigenlijk niet zo goed zijn. Met de acht demo’s die Sony nu gratis meestuurt, wil het bedrijf dat voorkomen. De PlayStation VR is vanaf 13 oktober verkrijgbaar en kost 399 euro.

Deel dit artikel