T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

voicemail uitzetten
Overzicht Mobiel

Voicemail uitzetten heb je zo gedaan

17-11-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-11-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Word je vaak gebeld, maar lukt het je niet het gesprek aan te nemen? Dan kan de ander een voicemail achterlaten. Als je die nooit afluistert, is het wellicht beter om je voicemail uit te zetten. Zo voorkom je dat anderen verwachten dat je reageert op een bericht dat je niet beluistert. Zit je met de vraag ‘hoe zet ik mijn voicemail uit?’ We vertellen je hoe je je voicemail kan uitzetten.

Hoe zet je voicemail uit via sms

Ben je even klaar met je voicemail? Het is heel makkelijk om je voicemail uit te zetten via sms. Sms daarvoor het woord UIT naar 1233. Je krijgt van T-Mobile een sms terug ter bevestiging. Het gaat om het tijdelijk uitzetten. Wil je voicemail toch weer aanzetten? Dan sms je het woord AAN naar 1233. Vanaf dat moment werkt je voicemail als daarvoor.

voicemail uitzetten 2022

Voicemail uitzetten door te bellen

Je kunt altijd naar je voicemail bellen via 1233. Daar kun je dan makkelijk je welkomstboodschap aanpassen of ontvangen voicemailberichten beluisteren. Wat niet kan, is de voicemail uitzetten. Daarvoor moet je gebruikmaken van de sms-optie of dit doen via My T-Mobile.

Voicemail uitschakelen via My T-Mobile

Wil je de voicemail definitief uitzetten? Via sms is het tijdelijk. Als je er helemaal vanaf wil, dan log je in op My T-Mobile. Hier kies je ervoor om de voicemail definitief uit te zetten. Tijdelijk kan overigens ook via deze omgeving. Heb je de instellingen aangepast via My T-Mobile? Dan werkt het nog niet gelijk. Start daarvoor je telefoon eerst opnieuw op.

Bij het opnieuw opstarten van je telefoon moet je je pincode invoeren. Weet je die niet meer? Hier helpen we je met het oplossen van het probleem wanneer je de pincode vergeten bent.

Visual Voicemail voor iPhone

Heb je een iPhone? Dan is er Visual Voicemail. Dit is een Voordeelbundel waarmee je met je iPhone een visuele voicemail inbox hebt. Daarin zie je snel en gemakkelijk wie er berichten heeft achtergelaten. Het afspelen daarvan gaat op eenzelfde manier als wanneer je voiceberichten op WhatsApp beluistert. Zo kun je bijvoorbeeld het bericht pauzeren en terugspoelen.

Het afluisteren van deze berichten is gratis. De Visual Voicemail is de eerste twee maanden gratis. Daarna betaal je € 1,99 per maand.

Voicemailbericht aanpassen

Gaat je voicemail uitschakelen te ver? Dan is het een goed idee om je welkomstbericht aan te passen. Geef daarin aan dat je je voicemail eigenlijk niet afluistert. En als de beller echt met je in contact wil komen, dat deze dan beter even via WhatsApp een bericht kan sturen. Op die manier kun je op het moment dat het jou uitkomt reageren.

Je voicemail pas je zo aan:

  • Bel 1233 en kies optie 2 voor ‘Welkomstboodschap’.
  • Kies vervolgens voor optie 1, je ‘Persoonlijke welkomstboodschap’ die je zelf inspreekt.
  • Spreek nu je gewenste boodschap in, waarbij je naar WhatsApp verwijst.

Meer tijd om je telefoon op te nemen

Ben je vaak te laat om je telefoon op te nemen en gaat zo een gemist gesprek over op de voicemail? Je kunt de tijd aanpassen. Standaard staat deze op 20 seconden. Je kunt kiezen uit 5, 10, 15, 20, 25 en 30 seconden. Daarvoor moet je een ietwat lange code invoeren in je belscherm.

  • Je begint met **61*+31624
  • Daarachter vul je je telefoonnummer in. Dat wordt dan bijvoorbeeld **61*+31624+31612345678
  • Daarna voer je *11* in en vervolgens het aantal seconden voordat je telefoon overgaat op de voicemail. Als het 30 seconden is, dan wordt het *11*30
  • Je sluit af met een #
  • Voorbeeld: **61*+31624+31612345678*11*30#

Mis je veel gesprekken op je zakelijke telefoon? Het is ook mogelijk om die door te schakelen naar je privénummer. Zo mis je misschien minder vaak een gesprek en hoef je je voicemail ook niet uit te zetten.

Deel dit artikel