Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Volata ontwikkelt fiets met ingebouwde navigatie en Strava-ondersteuning

25-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
25-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Fietsen: ze zien er al jaren hetzelfde uit en doen al jaren hetzelfde. Toch zijn er fabrikanten die wél willen vernieuwen. Denk aan het Nederlandse VanMoof of het Amerikaanse Volata Cycles.

Volata wil je een completere fiets bieden, vol handige technologie. Dat betekent dat je een ingebouwde computer met 2,4-inch scherm krijgt, terwijl je via de Volata-app gebruik kunt maken van diensten als Strava. Je kunt de ingebouwde computer bedienen met een joystick, die is verwerkt in de handgrepen van het stuur. Zo kun je onder andere informatie vinden over het weer, maar ook een routebeschrijving openen of je hartslag checken. Daarnaast is het ook mogelijk om denotificaties van je telefoon door te laten sturen of je muziek te bedienen.

De verlichting van de Volata-fiets gaat automatisch aan en uit. De fiets is ook goed beveiligd. Er zit een bewegingsdetector in, terwijl je dieven ook kunt volgen via GPS. Alle elektronica wordt aangedreven via de pedalen: er zit een dynamo in het voorwiel die je accu automatisch oplaadt.

De fiets kost 3499 dollar, dus goedkoop is hij zeker niet. Volata wil de eerste fietsen afleveren in juli 2017, maar voor die tijd is het al mogelijk om een demonstratierit te maken.

Deel dit artikel