T-Mobile blog Founders blog
voordelen glasvezel
Overzicht Innovatie

De 7 grootste voordelen van Glasvezel

17-11-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-11-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ons internet thuis wordt steeds sneller. Dat moet ook wel, want anders konden we nooit diensten gebruiken om online series te kijken en muziek te luisteren. En al helemaal niet tegelijkertijd. Toch gebeurt het nog weleens dat de verbinding hapert of dat een serie opeens in lagere kwaliteit afspeelt.

Overstappen op een abonnement op het glasvezelnetwerk biedt uitkomst. Het is sneller dan kabelinternet en 5G, maar er zijn nog meer voordelen.

Bestel nu je Glasvezel abonnement

Glasvezelcheck

Ben je benieuwd of we op jouw adres supersnel Glasvezel tot 1 Gbit/s aanbieden?

Dit zijn de voordelen van Glasvezel

Waarom Glasvezel de beste keuze is? Het is het snelste internet voor thuis, met de minste storingen, hoogste uploadsnelheid en perfect voor elke gebruiker. Ontdek hieronder de zeven belangrijkste voordelen van Glasvezel.

1.     Even snel up- als downloaden

Een uniek voordeel van Glasvezel is dat uploaden even snel gaat als downloaden. En dat met een stabiele, supersnelle internetverbinding met snelheden tot wel 1 Gbit/s. Bij andere netwerken is de snelheid lager en gaat uploaden langzamer dan downloaden. Dit kan vooral onhandig zijn als je voor werk bestanden in de cloud opslaat of vaak foto’s of video’s uploadt naar internet. Voor online gamers is het ook fijn als uploaden snel gaat, want dan speel je met minder haperingen.

2.    Minder storingen: ook een voordeel van Glasvezel

Glasvezel is een duurzame technologie die minder gevoelig is voor storingen en slechte weersomstandigheden. De technologie is volop in doorontwikkeling, waardoor de kwaliteit, stabiliteit en snelheid van het netwerk beter en beter worden.

voordelen glasvezel snel internet

3.    Hoge kwaliteit internet

We streamen meer en meer. Even het journaal terugkijken, een paar afleveringen van je favoriete serie bingen: we draaien onze hand er niet voor om. Om dit in hoge kwaliteit te kunnen blijven aanbieden, is voldoende bandbreedte ontzettend belangrijk. Hiervoor moet op elk moment genoeg internetsnelheid voorhanden zijn om het afspelen vloeiend te laten verlopen. Alleen Glasvezel heeft genoeg bandbreedte om in de toekomst te garanderen dat je zonder te haperen streamt in de hoogste kwaliteit.

4.   Iedereen tegelijkertijd online

Eén van de voordelen van Glasvezel is dat iedereen zijn eigen aansluiting heeft. Dit betekent dat je snelheid niet lager is als de rest van de buurt ook online is. Jouw privéverbinding haalt altijd de snelheid van je abonnement. Het maakt dus niet uit als je met de hele wijk naar de ontknoping van de Eredivisie kijkt: de verbinding is altijd snel, vloeiend en realtime.

5.    Voordelen voor elke gebruiker

Glasvezel is ideaal voor huishoudens en bedrijven die geen beperkingen willen ervaren. Of je nu supersnel grote mediabestanden voor je werk moet uploaden naar de cloud, of zonder te haperen online wilt gamen als de rest thuis aan het streamen is: Glasvezel heeft genoeg capaciteit om dit zonder haperingen aan te kunnen. Daarmee is Glasvezel de enige verbinding die elk type gebruiker de perfecte verbinding biedt.

6.   Sneller internet, dezelfde prijs

Glasvezel heeft vaak dezelfde prijs als abonnementen voor andere netwerken. Toch krijg je veel meer waar voor je geld, omdat je internetverbinding up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s kan halen. Zo heb je voor hetzelfde geld een veel snellere internetverbinding. Die ook nog eens stabieler is. Zelfs als iedereen in de buurt tegelijkertijd online is. Qua kosten zijn er veel voordelen

7.   Het milieuvriendelijkste netwerk

Glasvezel is het milieuvriendelijkste vaste netwerk. Het verbruikt tot zeventien keer minder stroom dan andere netwerken, die stroomsignalen gebruiken om data te versturen. Ook is Glasvezel liever voor de grond waarin het ligt. Dat komt omdat het niet roest, zodat de bodem niet vervuild raakt. Daarnaast geeft het minder straling af, waardoor de bodem minder opwarmt.

Nadelen van Glasvezel

Nadelen van Glasvezel zijn er ook. Het grootste nadeel is op dit moment dat Glasvezel nog niet overal beschikbaar is. Daar komt snel verandering in. Zo gaat T-Mobile de komende jaren een miljoen woningen op Glasvezel aansluiten. Andere nadelen van Glasvezel zijn er eigenlijk niet. Ja, tijdens het aanleggen zijn er graafwerkzaamheden in de wijk. Die duren vaak maar kort, zodat je daar zo min mogelijk last van hebt.

4 voordelen van Glasvezel van T-Mobile

Met Glasvezel van T-Mobile heb je thuis supersnel internet, met snelheden tot wel 1 Gbit/s. Daarmee is je verbinding thuis ook ontzettend snel als je heel veel apparaten tegelijk gebruikt. Dit maakt Glasvezel van T-Mobile ideaal als jullie thuis veel streamen en online gamen. Maar er zijn nog meer unieke voordelen van Glasvezel bij T-Mobile.

1. Maandelijks aanpasbaar abonnement

Je kunt je abonnement bij T-Mobile elke maand aanpassen. Dat is handig als je tijdens het afsluiten van je abonnement nog niet weet welke snelheid het beste past bij je gebruik. Je kunt de snelheid maandelijks naar boven of beneden aanpassen om te achterhalen welke snelheid jij het prettigste vindt.

Lees hier: welke internetsnelheid heb ik nodig?

2. Gratis Eredivisie van ESPN

Neem je naast Glasvezel van T-Mobile ook televisie in je pakket? Goed nieuws, want je krijgt dan gratis ESPN Eredivisie in je basispakket. Op die manier kijk je live naar voetbal uit de Eredivisie. Oók via de TV Anywhere-app. Ideaal om onderweg live de wedstrijd van je favoriete club te streamen.

3.   Extra klantvoordeel

Heb je een telefoonabonnement van ons en neem je een Glasvezelabonnement van T-Mobile? Nóg meer goed nieuws! Je krijgt dan korting op je mobiele abonnement. Klantvoordeel noemen we dat. En heb je een Unlimited-abonnement die je combineert met je Glasvezelabonnement? Dan betaal je slechts € 25 voor een internetsnelheid van maar liefst 1 Gbit/s*. Nog meer voordeel: met een telefoonabonnement van T-Mobile of Tele2 krijg je standaard € 5 korting op vast internet.

4.    Geen gedoe met overstappen

Overstappen naar een ander netwerk en een andere provider: dat klinkt misschien als een boel gedoe. Niets is minder waar, want wij nemen jou dit hele proces graag uit handen. Zodat jij zonder problemen overstapt naar ons Glasvezelnetwerk. Om te beginnen bieden we je een gratis overstapservice aan. We helpen je contract op te zeggen bij je huidige provider en stemmen het aan- en afsluiten perfect op elkaar af. Vervolgens installeert een van onze ervaren monteurs het Glasvezelpakket bij je thuis en zorgt-ie dat de wifi-verbinding optimaal werkt.

Ook genieten van de voordelen van Glasvezel?

Glasvezel levert sneller internet dat stabieler is en over meer bandbreedte beschikt. Vaak nog voor dezelfde prijs ook. Goed nieuws: op steeds meer plekken in Nederland is Glasvezel beschikbaar. Meer weten over de mogelijkheden van ons Glasvezel op jouw adres? Zodat jij ook kunt genieten van de voordelen van Glasvezel? Doe de postcodecheck!

Bestel nu je Glasvezel abonnement

Postcodecheck

Binnen 1 minuut weten of Glasvezel op jouw adres beschikbaar is óf komt? Achterhaal het met onze postcodecheck

*met uitzondering van inflatiecorrectie.

Deel dit artikel