Populaire zoekopdrachten

voordelen glasvezel
Overzicht Innovatie

De 6 grootste voordelen van Glasvezel

21-08-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-08-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ons internet thuis wordt steeds sneller. Dat moet ook wel, want anders konden we nooit diensten gebruiken om online series te kijken en muziek te luisteren. En al helemaal niet tegelijkertijd. Toch gebeurt het nog weleens dat de verbinding hapert of dat een serie opeens in lagere kwaliteit afspeelt.

Glasvezelinternet biedt uitkomst. Het is sneller dan kabelinternet en 4G, maar er zijn nog meer voordelen.

1.     Even snel up- als downloaden

Het bijzondere aan Glasvezel is dat uploaden even snel gaat als downloaden. En dat met een stabiele, supersnelle internetverbinding met snelheden tot wel 1 Gbit/s. Bij andere netwerken is de snelheid lager en gaat uploaden langzamer dan downloaden. Dit kan vooral onhandig zijn als je voor werk bestanden in de cloud opslaat of vaak foto’s of video’s uploadt naar internet. Voor online gamers is het ook fijn als uploaden snel gaat, want dan speel je met minder haperingen.

2.    Minder storingen: ook een voordeel van Glasvezel

Glasvezel is een duurzame technologie die minder gevoelig is voor storingen en slechte weersomstandigheden. De technologie is volop in doorontwikkeling, waardoor de kwaliteit, stabiliteit en snelheid van het netwerk beter en beter worden.

voordelen glasvezel snel internet

3.    Hoge kwaliteit

We streamen meer en meer. Even het journaal terugkijken, een paar afleveringen van je favoriete serie bingen: we draaien onze hand er niet voor om. Om dit in hoge kwaliteit te kunnen blijven aanbieden, is voldoende bandbreedte ontzettend belangrijk. Hiervoor moet op elk moment genoeg internetsnelheid voorhanden zijn om het afspelen vloeiend te laten verlopen. Alleen Glasvezel heeft genoeg bandbreedte om in de toekomst te garanderen dat je zonder te haperen streamt in de hoogste kwaliteit.

4.   Iedereen tegelijkertijd online

Eén van de voordelen van Glasvezel van T-Mobile is dat iedereen zijn eigen aansluiting heeft. Dit betekent dat je snelheid niet lager is als de rest van de buurt ook online is. Jouw privéverbinding haalt altijd de snelheid van je abonnement. Het maakt dus niet uit als je met de hele wijk naar de ontknoping van de Eredivisie kijkt: de verbinding is altijd snel, vloeiend en realtime.

5.    Perfect voor elke gebruiker

Glasvezel is ideaal voor huishoudens en bedrijven die geen beperkingen willen ervaren. Of je nu supersnel grote mediabestanden voor je werk moet uploaden naar de cloud, of zonder te haperen online wilt gamen als de rest thuis aan het streamen is: Glasvezel heeft genoeg capaciteit om dit zonder haperingen aan te kunnen. Daarmee is Glasvezel de enige verbinding die elk type gebruiker de perfecte verbinding biedt.

6.   Sneller internet, dezelfde prijs

Een Glasvezelabonnement van T-Mobile Thuis is qua prijs vergelijkbaar met andere Alles-in-1 pakketten voor tv, bellen en internet. Toch krijg je veel meer waar voor je geld, omdat je internetverbinding up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s haalt. Heb je al een mobiel abonnement bij T-Mobile? Dan krijg je extra korting en haal je alles in huis voor een superscherpe prijs.

Ook genieten van de voordelen van Glasvezel?

Glasvezel levert sneller internet dat stabieler is en over meer bandbreedte beschikt. Vaak nog voor dezelfde prijs ook. Goed nieuws: op steeds meer plekken in Nederland is glasvezel beschikbaar. Van Den Haag en Schijndel tot Glasvezel in Nijmegen. Meer weten over de mogelijkheden van ons Glasvezel op jouw adres? Zodat jij ook kunt genieten van de voordelen van Glasvezel? Doe de postcodecheck!

Deel dit artikel