Onze internetverbinding is de laatste jaren steeds sneller geworden. Gelukkig maar, want anders waren diensten als Netflix of Spotify onmogelijk geweest. Toch kan het vandaag de dag nog steeds voorkomen dat je internetverbinding hapert, kwaliteitsverlies laat zien of zelfs compleet wegvalt. Bijvoorbeeld als je een populaire serie of voetbalwedstrijd met veel mensen tegelijkertijd zit te kijken. Dit komt omdat steeds meer mensen gebruikmaken van deze streamingdiensten en digitale televisie.

Glasvezelinternet biedt hier uitkomst, omdat het vele malen sneller is dan kabelinternet of 4G. Maar er zijn nog veel meer voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

1. Snelheid

Met glasvezel krijg je een stabiele en supersnelle internetverbinding met snelheden tot wel 1Gbit/s. Daarmee is glasvezel sneller dan welk ander beschikbaar netwerk in Nederland dan ook. Bovendien wordt de technologie de komende jaren steeds verder ontwikkeld. In de toekomst zullen dus nog snellere verbindingen haalbaar zijn. Hoe een glasvezelverbinding precies werkt lees je op deze pagina.

2. Uploaden en downloaden even snel

Het bijzondere aan een glasvezelverbinding is bovendien dat je upload- en downloadsnelheid gelijk zijn. Bij andere netwerken is dit vaak niet het geval, je downloadsnelheid is dan vaak veel hoger dan je uploadsnelheid. Dit kan problematisch zijn als je bijvoorbeeld voor je werk alles in de cloud opslaat, veel foto’s of video’s upload naar het web, of als fanatieke gamer graag realtime wil kunnen battelen. Een hoge uploadsnelheid is dan een voordeel, omdat je data zo goed als realtime synct.

3. Minder storingen

Een glasvezelverbinding is een zeer duurzame technologie, die daardoor minder gevoelig is voor storingen. Daarnaast wordt de technologie op dit moment nog verder ontwikkeld, waardoor de kwaliteit, stabiliteit en snelheid van het netwerk in de toekomst alleen maar hoger worden.

4. Hoge kwaliteit

Omdat bijna alle media die we vandaag de dag consumeren streaming is (denk aan digitale tv, maar ook aan Netflix, online games en YouTube), zijn hogere dataverbindingen in de toekomst heel belangrijk om deze media ook op hoge kwaliteit aan te kunnen bieden. Veel videodiensten bieden nu al de mogelijkheid om films, videos en series op zeer hoge 4K-kwaliteit af te spelen.

Hiervoor wordt meer data verstuurd dan op lage videokwaliteit. Dankzij glasvezelinternet wordt deze kwaliteit ook echt gehaald, zodat je al jouw favoriete programma’s ook echt op de hoogst haalbare kwaliteit kunt afspelen.

5. Met de hele buurt tegelijk online

Glasvezel maakt gebruik van een eigen, gescheiden netwerk. Zo heb je altijd dezelfde (hoge) snelheid, ook als veel mensen in je huis of wijk tegelijk online zijn. Je hebt namelijk een privéverbinding direct naar jouw woning, die je niet met anderen hoeft te delen.

Het maakt dus niet meer uit of je met de hele wijk naar de ontknoping van de eredivisie tegelijkertijd kijkt: de verbinding is altijd snel, kwalitatief en realtime.

6. Perfect voor gamers, mediafans, bedrijven en smart homes

Een glasvezelverbinding is ideaal voor huishoudens en bedrijven die geen limieten willen ervaren op de mogelijkheden van media. Supersnel grote bestanden down- en uploaden voor je werk en delen met anderen. Vloeiend Skypen en Facetimen met collega’s of familie. Supersnel online video’s of tv kijken. Online multiplayer games spelen zonder bufferen of lange laadtijden. En natuurlijk je smart home thermostaat, slimme deurbel of beveiligingssysteem altijd veilig en stabiel online.

7. Geen hoge(re) kosten

Een glasvezelabonnement via T-Mobile Thuis is qua prijs vergelijkbaar met andere alles-in-1 pakketten voor tv, bellen en internet. Toch krijg je veel meer waar voor je geld, omdat je internetverbinding up- en downloadsnelheden tot wel 1Gbit/s haalt. Meer weten over de mogelijkheden van T-Mobile glasvezel op jouw adres? Kijk dan gauw op deze pagina.

Conclusie

Glasvezel internet is een technologie die klaar is voor de toekomst en een zeer groot aantal voordelen met zich mee brengt. T-Mobile is onlangs begonnen met de uitrol van glasvezel in Den Haag. Meer weten over de mogelijkheden van een glasvezelaansluiting op jouw adres vind je op deze pagina.

Beeld: Shutterstock