T-Mobile blog Founders blog
De voordelen van een slimme thermostaat slimme thermostaat
Overzicht Thuis

De voordelen van een slimme thermostaat

05-01-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-01-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De energiekosten zijn hoog geworden. Besparen kan op vele manieren. Het helpt om de verwarming minder hard te laten werken. Maar met een slimme thermostaat heb je de energiekosten nog beter in de hand. Wat is een smart thermostaat en wat is het voordeel met Glasvezel van T-Mobile?

slimme thermostaat

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een thermostaat die met het internet is verbonden. Daardoor kun je de temperatuur op afstand met je telefoon aanpassen. Deze maakt via je Glasvezel netwerk verbinding. Of als je thuis zit pas je de temperatuur aan zonder op te hoeven staan.

Met een slimme thermostaat kun je ook een planning aanmaken. Als je op bepaalde dagen thuis werkt, dan schakel je voor die dagen de verwarming aan. Voor de dagen dat je buiten de deur bent, laat je deze uit en bespaar je energie. Deze smart thermostaat werkt energie-efficiënter dan traditionele thermostaten.

De belangrijkste voordelen van een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat heb je verschillende voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

  • Altijd de juiste temperatuur. Als je het koud hebt, dan zet je hem zo een half graadje hoger.
  • Je bespaart energie. De verwarming vergeten uit te zetten? Met de app pas je de temperatuur van je slimme verwarming aan.
  • Het is makkelijk. Je hoeft niet naar de thermostaat te lopen om de temperatuur aan te passen.
  • Perfect voor je smart home. Met Glasvezel van T-Mobile ben je klaar voor je smarthome. Zo’n slimme thermostaat past daarbij. Een intelligente thermostaat gaat bijvoorbeeld aan wanneer je met je telefoon in de buurt bent of wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Welke modellen zijn er?

Er zijn veel verschillende modellen van een slimme thermostaat. Dit zijn drie modellen om je slimme verwarming te activeren.

Google Nest

De Google Nest is een populaire slimme thermostaat. Met dit model bespaar je flink op je energiekosten. Dit model weet wanneer je thuis bent of op welke tijden je normaal gesproken thuiskomt. Zo kom je in een warm huis binnen. De app is gebruiksvriendelijk en het scherm van de thermostaat zelf is groot en overzichtelijk.

Honeywell

Ook Honeywell heeft een heleboel slimme thermostaten. Let op dat je er één haalt die via een app met je telefoon te besturen is, zoals de Honeywell Lyric T6. Het scherm is overzichtelijk en met de app stel je het gewenste verwarmingsschema in. Ook leert de slimme thermostaat je ritme en past daar de temperatuur op aan.

Atag One

Een andere populaire slimme thermostaat is die van Atag One. Deze wordt vaak standaard geleverd via een energiemaatschappij. Met dit model stel je je weekplanning in of pas je de temperatuur aan via de app.

Wat is Geofencing?

Sommige modellen van een slimme thermostaat ondersteunen Geofencing. Wat is Geofencing? Met deze functie staat je telefoon in verbinding met de thermostaat. Wanneer je binnen een bepaalde straal van je huis bent schakelt de slimme thermostaat de verwarming aan of juist uit. Zo staat de verwarming nooit onnodig aan.

Slimme thermostaat met je glasvezel netwerk

Er zijn steeds meer slimme apparaten in huis. Dat is meer dan alleen je telefoon, laptop of tablet. Ook je verlichting, televisie, koelkast en thermostaat zijn slim. Met Glasvezel internet van T-Mobile heb je altijd voor al je apparaten een snelle en stabiele verbinding. Zo werkt je slimme thermostaat perfect, ook al wordt er in het hele huis flink gevideobeld, muziek gestreamd en gedownload. Er zijn veel voordelen van Glasvezel internet. Doe hier de Glasvezel check om te zien of je huis er al klaar voor is.

Deel dit artikel