T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

voordelen esim
Overzicht Mobiel

Alle voordelen van eSIM

03-09-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
03-09-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat is eSIM?

De eSIM is een digitale sim die is ingebouwd in je telefoon. Je kunt ‘m er dus niet uithalen. Dat hoeft ook niet, want de eSIM is niet gebonden aan een provider. Je downloadt het abonnement van je provider naar je eSIM. Vervolgens maakt de digitale simkaart verbinding met het mobiele netwerk en is hij in gebruik.

Voordeel 1 van eSIM: twee abonnementen, één telefoon

Huidige telefoons met eSIM bieden, naast de digitale simkaart, ook ruimte voor een fysieke simkaart. Dit maakt de telefoon automatisch een dual sim-toestel. Handig als je op twee telefoonnummers tegelijkertijd bereikbaar wilt zijn. Bijvoorbeeld om werk en privé gescheiden te houden.

Voordeel 2 van eSIM: geen gedoe met wisselen

Een ander voordeel van eSIM is dat je makkelijker van abonnement kunt wisselen. Je stapt digitaal over en hoeft niet meer van simkaart te wisselen. Bij het overstappen van provider, download je de digitale simkaart naar je eSIM. Je hoeft niet te wachten tot de simkaart van je provider met de post wordt bezorgd. Overstappen gaat zo makkelijker en sneller.

Voordeel 3 van eSIM: makkelijk prepaid in het buitenland kopen

Met een telefoonabonnement van T-Mobile kun je in de hele EU bellen en internetten uit je Nederlandse bundels. Ideaal, maar wat als je buiten de EU op vakantie wilt en tegen lokaal tarief wilt bellen en internetten? Met een eSIM koop je makkelijk via je telefoon ter plaatse tegoed. En is dat niet mogelijk? Dan kun je profiteren van de dual sim-mogelijkheden. Je koopt lokaal een fysieke prepaid-simkaart en kunt vervolgens met dit tegoed bellen en internetten. Stukken goedkoper dan het buitenlandtarief.

Voordeel 4 van eSIM: minder ruimte

Een voordeel van eSIM voor de toekomst is dat hij minder ruimte inneemt dan een fysieke simkaart. Voor een fysieke simkaart moet de fabrikant ruimte in het ontwerp reserveren. Met eSIM hoeft dat niet. Handig, want zo is er meer ruimte voor bijvoorbeeld de batterij. De accuduur kan natuurlijk niet goed genoeg zijn!

Voordeel 5 van eSIM: met twee nummers whatsappen

In één app met twee verschillende telefoonnummers WhatsApp gebruiken? Dat kan nog niet. Via een omweg is het met eSIM tóch mogelijk om dit te doen. Download de WhatsApp Business-app. Zo kun je op twee nummers whatsappen. Handig als je privé en werk in WhatsApp gescheiden wilt houden.

eSIM in opkomst

Steeds meer smartphones hebben eSIM. Nu zijn het vooral toptelefoons zoals de iPhone 11, 12, Apple iPhone 13 en Samsung Galaxy S20 die een ingebouwde simkaart hebben, maar steeds meer betaalbare smartphones krijgen het ook. Zo kunnen steeds meer mensen genieten van de voordelen van eSIM. Bekijk hier alle telefoons met eSIM.

Deel dit artikel