T-Mobile klanten met een nieuwe iPhone kunnen vanaf nu gebruik maken van eSIM. Maar wat zijn de voordelen van eSIM? We zetten deze hieronder voor je op een rijtje.

1. Eén iPhone met meerdere abonnementen

Met eSIM kun je gebruik maken van de dual simfunctionaliteit van je iPhone Xr, Xs of Xs Max. Gebruik je op dit moment meerdere toestellen? Bijvoorbeeld omdat je twee losse abonnementen hebt voor werk en privé? Of omdat je in het buitenland een tweede nummer hebt? Vanaf nu kun je die abonnementen gewoon tegelijkertijd en zonder gedoe op één iPhone gebruiken.

Dankzij eSIM is het niet meer nodig om losse simkaarten om te wisselen. Naast je reguliere vaste simkaart kun je op je smartphone altijd één ander eSIM-profiel actief hebben.

2. Geen gedoe meer met losse simkaarten

Wisselen van abonnement wordt makkelijker omdat je je losse simkaart niet meer uit je toestel hoeft te halen. Een eSIM download je op je toestel door het scannen van een QR-code. Je hoeft dus niet langer een paperclip bij de hand te hebben als je een andere simkaart wilt plaatsen.

Op steeds meer nieuwe smartphones kun je naast een plastic simkaart een eSIM actief hebben. eSIM profielen toevoegen doe je via de instellingen van je telefoon.

3. eSIM neemt minder ruimte in

Smartphonefabrikanten hoeven in een toestel geen ruimte meer over te houden voor een simkaartslot. Zo blijft er meer ruimte over voor andere functionaliteiten zoals bijvoorbeeld een grotere accu.

4. Met twee nummers WhatsAppen

WhatsApp ondersteunt het gebruik van twee mobiele nummers op één WhatsApp-account op dit moment nog niet. Toch is er een oplossing als je met twee nummers wilt kunnen WhatsAppen op één iPhone. Dat doe je door naast de normale WhatsApp app ook de WhatsApp Business app te installeren op je toestel.

Beeld: Shutterstock