Populaire zoekopdrachten

voorlees-apps
Overzicht Geen categorie

En ze leefden nog lang en gelukkig: voorlees-apps voor de kids

17-09-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-09-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ik kan me nog goed de donkere winteravonden herinneren waarop mijn grote broer en ik bij de kachel zaten en naar de vallende regen keken, terwijl mijn moeder onvermoeid voorlas uit Pinkeltje. Of Meester van Ommeren die tot grote vreugde van onze klas voor de derde keer begon aan hetzelfde boek van Roald Dahl.

Vaders Voor Lezen

Voorlezen is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op de woordenschat, spelling, tekstbegrip en het leesgedrag van een kind. Nederlanders zijn liefhebbers van lezen en voorlezen, of dat nu uit een echt boek gebeurt of met een digitaal boek. Ook bij T-Mobile houden we van voorlezen. We vinden het zelfs zo leuk, dat we op uitnodiging van de Stichting Lezen & Schrijven deze week meedoen met Vaders Voor Lezen. Elke dag leest een T-Mobile vader via een livestream voor uit zijn favoriete voorleesboek.

Drie voorlees-apps

Hou jij ook zo van voorlezen aan je kids, maar heb je niet altijd tijd om naar de bibliotheek of boekhandel te gaan? Probeer dan eens deze leuke voorlees-apps.

Storytime
StorytimeStorytime is een hele handige voorlees-app als je je verhaaltjes wilt afstemmen op je kind(eren) en op de beschikbare tijd. Je kunt namelijk kiezen voor verhaaltjes voor jongens of meisjes, de leeftijdscategorie aangeven en hoeveel minuten het verhaaltje mag duren. Je kunt zelfs profielen aanmaken voor verschillende kinderen en zo altijd direct verhaaltjes vinden die bij de leeftijd en het geslacht van het kind passen. De app is gratis verkrijgbaar in de App Store en Android Market.

 

Bedtijd VerhalenBedtijd verhalen
Ook deze app is verkrijgbaar in de App Store en Android Market en biedt de mogelijkheid om boeken uit de boekenkast aan te schaffen. Er staat één gratis boek voor je klaar en daarna betaal je € 0,99 per boek. De verhaaltjes zijn voorzien van kleurige tekeningen en je kunt zelf bepalen of je ondertiteling of audio bij het verhaal wilt.

 

Dikkie Dik
Dikkie DikWie is er niet groot geworden met de verhaaltjes van Dikkie Dik? Met de ‘Dikke Dik verhalen’ app kun je voorlezen of voorgelezen worden over de avonturen van deze lieve rode poes. Het eerste verhaaltje is gratis, daarna betaal € 1,99 per bundel. Je vindt ook deze app in de App Store en Android Market.

 

We weten zeker dat de kinderen zullen genieten van de verhaaltjes uit deze voorlees-apps. Maar wat vind jij leuker? Voorlezen uit een echt boek, of met een van de apps? Ik ben benieuwd naar jullie voorkeur, plaats een reactie hieronder!

Deel dit artikel