T-Mobile blog Founders blog
glasvezelaansluiting waarom gebruiken
Overzicht Innovatie

Redenen om je glasvezelaansluiting te gaan gebruiken

29-01-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-01-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Steeds meer woningen hebben een glasvezelaansluiting. Via deze aansluiting kun je supersnel internetten, bellen en tv-kijken via Glasvezel. Heeft ook jouw woning een glasvezelaansluiting, maar gebruik je deze nog niet? Of heb je misschien nog geen glasvezelaansluiting? Er zijn vier belangrijke redenen waarom het slim is om over te stappen op Glasvezel.

Waarom Glasvezel? Glasvezelaansluiting is ideaal voor thuiswerken

We gebruiken onze internetverbinding vaker dan ooit. Zeker nu de meeste mensen al langere tijd thuiswerken. We vragen meer van ons internet en lopen eerder tegen de beperkingen aan van onze aansluiting.

Heb je een glasvezelaansluiting, maar gebruik je deze nog niet? Met Glasvezel gaat thuiswerken een stuk soepeler. Zeker omdat je veel vaker uploadt dan anders. Glasvezel van T-Mobile uploadt even snel als dat het downloadt. Hierdoor wissel je sneller en soepeler grote bestanden uit met je collega’s.

Ook voor videobellen is dit een belangrijk voordeel. Je downloadt hiermee het beeld en het geluid van je collega’s, maar uploadt dat van jou. Met internet via je glasvezelaansluiting heb je een hogere uploadsnelheid en gaat beeldbellen soepeler.

Waarom Glasvezel? Klaar voor de toekomst

Als je thuis om je heen kijkt, zijn er meer apparaten online dan je denkt. Je laptop, tablet en telefoon zijn er daar een paar van. Andere slimme apparaten gebruiken vaak ook internet. Zoals je slimme thermostaat, de draadloze speaker en je Chromecast. Dat worden de komende jaren alleen nog maar meer apparaten.

Jouw probleem als je geen Glasvezel hebt? Vroeg of laat kom je bandbreedte tekort. Met kabelinternet deel je de aansluiting met de rest van de buurt. Hoe meer mensen online, hoe lager jouw snelheid. Daar heb je bij Glasvezel geen last van. Je haalt altijd de topsnelheid. Zo hebben je apparaten altijd de stabiele verbinding om goed te werken. Lees hier alle voordelen van Glasvezel.

glasvezelaansluiting gebruiken redenen

Waarom Glasvezel? Het stabielste internet

Glasvezel bestaat al jaren en heeft een bewezen kwaliteit. De hoofdleidingen van het Nederlandse internet zijn al tijden van Glasvezel. Vaak is alleen het laatste stukje naar woningen nog van koper. Steeds meer woningen krijgen echter ook een glasvezelaansluiting. De glasvezelkabel waarop deze is aangesloten is splinternieuw. Hierdoor is het internet via dit netwerk een stuk stabieler dan kabelinternet. Van dit internet ligt de kabel vaak al decennia in de grond. De glasvezelkabel is nieuw en gebruikt de modernste technologieën.

Jouw voordeel? Je hebt stabieler internet, met een nagenoeg perfecte uptime en een stabiele snelheid. Glasvezel biedt daarmee het stabielste, meest betrouwbare internet.

Waarom Glasvezel? Glasvezelaansluiting gebruiken is beter voor het milieu

Door de glasvezelaansluiting van je woning te gebruiken, ben je goed bezig voor het milieu. Dat komt omdat glasvezelnetwerken zuiniger zijn dan andere netwerken. Glasvezel werkt met licht, vandaar. Dat is zuiniger dan de stroomsignalen die andere netwerken gebruiken om data door te sturen.

Checken of jij kunt overstappen op Glasvezel

Geniet jij ook graag van de voordelen van Glasvezel? Doe de postcodecheck en je weet binnen een minuut of jouw wijk al is aangesloten op Glasvezel van T-Mobile. Zo ja? Misschien heb je dan al een glasvezelaansluiting in huis en kun je meteen een abonnement afsluiten. Heb je nog geen aansluiting? Check dan alle mogelijkheden op t-mobile.nl/glasvezel.

Doe de Glasvezelcheck en je weet binnen een minuut of jouw wijk al is aangesloten op Glasvezel van T-Mobile.

Deel dit artikel