T-Mobile blog Founders blog
wat is een smart tv
Overzicht Thuis

Wat is een smart-tv?

16-12-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-12-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat is een smart-tv?

Een smart-tv is een televisie met een slim besturingssysteem die je kunt verbinden met internet. Dankzij dit besturingssysteem kun je, naast ‘gewoon’ tv-kijken, ook apps downloaden. Net als op bijvoorbeeld je telefoon. Je hebt allerlei apps voor je smart-tv. Van apps om on demand programma’s te kijken, tot apps om het weerbericht op je televisie te zien.

Smart-tv en T-Mobile

Ook met Interactieve TV van T-Mobile kun je een smart-tv gebruiken. Niet als app via de televisie, maar met onze TV Box of de TV Anywhere-app voor Apple TV. Deze sluit je via HDMI aan op je slimme televisie. Vervolgens kun je via een HDMI-kanaal tv van T-Mobile kijken op je smart-tv.

Heb ik een smart-tv?

Hoe herken je of je een smart-tv hebt? Simpel. Als deze een uitgebreid instellingsmenu heeft, je ‘m kunt verbinden met internet en als de tv een app store heeft. Dat maakt een televisie namelijk slim en zo kun je het apparaat naar je voorkeuren aanpassen.

wat is een smart tv tips

Zo haal je alles uit je smart-tv

Met een smart-tv kun je veel meer dan ‘gewoon’ tv-kijken. Met deze tips haal je alles uit je slimme televisie.

Verbind je smart-tv met internet

Wat is een smart-tv zonder internet? Een stuk minder slim. Veel van de slimme mogelijkheden van een smart-tv ontgrendel je door het apparaat te verbinden met internet. Vaak kan dat zowel via wifi als een kabel: aan jou wat je prettiger vindt. Een kabel garandeert een stabiele verbinding als de wifi-modem beneden staat en de smart-tv bijvoorbeeld op zolder. Is je smart-tv in de buurt van je wifi-modem? Dan is wifi ook stabiel genoeg.

Download apps

Net als met een telefoon personaliseer jij jouw smart-tv met apps. Die zijn er in alle soorten en maten. Om films en series te streamen, gemiste programma’s terug te kijken, om muziek te luisteren en om het weer te checken. Verderop in dit blog zetten we de vijf handigste smart-tv-apps voor je op een rij.

Browsen op het internet

Smart-tv’s hebben een browserfunctie. Inderdaad, zo kun je op een lekker groot scherm internetten. Bijvoorbeeld om het nieuws te lezen. Of om je Facebook- of Instagram-tijdlijn te bekijken. Het werkt bovendien lekker makkelijk, want je vult de adressen met je afstandsbediening in op het toetsenbord dat verschijnt als je een site wilt opzoeken. Of via je telefoon, als je die hebt ingesteld als afstandsbediening voor je smart-tv. Dat brengt ons meteen bij de volgende tip.

Gebruik je telefoon als afstandsbediening

Bij de meeste smart-tv’s kun je jouw telefoon via een app koppelen aan je televisie. Deze gebruik je dan als afstandsbediening. Dat doe je door de app van je smart-tv te downloaden op je telefoon en deze in te stellen. Daarna verschijnt er op je telefoonscherm een digitale afstandsbediening. Handig als de batterijen van je gewone afstandsbediening op zijn of als je deze even niet kunt vinden.

5 handige apps voor je smart-tv

Met Interactieve TV van T-Mobile heb je al veel mogelijkheden om op je smart-tv wat moois te zien. Je kunt op de ouderwetse manier tv-kijken, gemiste programma’s terugkijken en in onze videotheek on demand een film (vaak gratis) huren. Zo bepaal je zelf jouw tv-gids.

Op die manier haal je al heel veel uit de slimme mogelijkheden van tv-kijken. Wil je nog meer uit je smart-tv halen? Dat kan met apps. Want zeg nou zelf: wat is een smart-tv zonder apps? Dit maakt haar een stuk veelzijdiger. Zeker met deze vijf handige smart-tv-apps.

Netflix

De Netflix-app is voor veel smart-tv’s beschikbaar. Hiermee stream je zonder tussenkomst van een telefoon, tablet of laptop films en series op je televisie. De smart-tv-app van Netflix is een goede aanvulling, want dit aanbod is vaak niet op tv te zien. Precies weten hoe Netflix werkt voor een smart-tv? Klik op de link.

Videoland

Ook Videoland is een handige app voor je smart-tv. Hiermee kijk je RTL-programma’s terug of vooruit én zie je films, series en documentaires die niet op de reguliere tv te zien zijn. Zo kijk je dus altijd iets nieuws van eigen bodem.

Tip: het zijn de GOGOGO-weken bij T-Mobile. Sluit je nu een abonnement af? Dan krijg je 6 maanden Videoland Premium cadeau. Deze actie loopt tot en met 3 januari 2021. Check hier alle GOGOGO-deals!

Spotify

Heb je thuis geen luxe speakerset en luister je daarom vaak muziek via de speakers van je smartphone? Dat hoeft niet meer! Op veel smart-tv’s is namelijk de Spotify-app beschikbaar. Handig, want de speakers van je televisie geven een veel beter geluid dan die van je smartphone. Swingen!

Thuisbezorgd.nl

Zijn jullie lekker aan het bingewatchen op jullie tv en schiet het koken er daarom bij in? Heel begrijpelijk. Tijd om wat eten te laten bezorgen! Hoe makkelijk is het daarom dat er ook een app van Thuisbezorgd.nl is voor veel smart-tv’s. Jullie kunnen via je tv het eten bestellen en vervolgens het afspelen direct vervolgen. Hoef je alleen op te staan zodra de deurbel gaat. Smakelijk!

NOS

Voor je werkdag begint het laatste nieuws lezen? En checken hoe druk het op de weg is? De NOS-app is voor veel smart-tv’s beschikbaar. Ideaal om goed geïnformeerd de dag te beginnen. Ook kun je on demand het laatste journaal streamen.

Hoe download ik apps op mijn smart-tv?

Het verschilt per smart-tv hoe je precies de apps downloadt, maar vaak gaat het ongeveer hetzelfde. Net als telefoons hebben smart-tv’s een app store waarin je de apps downloadt. Die zoek je op in het app-overzicht of instellingenmenu van je slimme televisie. Zorg dat je smart-tv online is om de apps te kunnen downloaden.

Veel kijkplezier met je smart-tv!

Deel dit artikel