T-Mobile blog Founders blog
wat is snel internet
Overzicht Thuis

Wanneer is internet snel voor jou?

28-03-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-03-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Bij het afsluiten van een internetabonnement krijg je veel keuzes voor je kiezen. Bij welke providers kun je een abonnement nemen? Wordt het Glasvezel of toch DSL? En welke snelheid kies je? Samen gaan we proberen die laatste vraag te beantwoorden. In dit blog lees je het antwoord op de vraag wat snel internet is voor jou.

Wat is snel internet?

Het antwoord op de vraag wat snel internet is verschilt per persoon. Iedereen gebruikt het internet op zijn eigen manier. De één leest alleen het nieuws, de ander speelt online spelletjes en gaat tegelijkertijd streamen, downloaden en uploaden. De internetsnelheid van de één is dan snel voor de ander én omgekeerd.

Zo weet je wat snel internet voor jou is

Weten wat snel internet is? Dat kan door erachter te komen welke internetsnelheid je nodig hebt voor jouw gebruik. We helpen je met een aantal scenario’s.

Internetten, mailen, appen en muziek luisteren

  • Wat is snel internet? 50 Mbit/s.

50 Mbit/s is snel internet als thuis niet veel mensen tegelijkertijd het internet gebruiken. Met deze snelheid heb je een beperkte bandbreedte, maar dat is geen probleem als je met twee personen browset, muziek luistert en berichtjes verstuurt. Ben je in je eentje? Dan kun je met deze snelheid ook prima films op Netflix streamen.

wat is snel internet en wanneer

Met meerdere mensen tegelijkertijd internetten

  • Wat is snel internet? 100 Mbit/s.

Ben je met meer dan twee mensen thuis? Dan is 100 Mbit/s sneller internet voor jou. De kans is groot dat je met meerdere mensen tegelijkertijd het internet gebruikt. Met 100 Mbit/s lukt het dan om zonder haperen tegelijkertijd te browsen, appen en kunnen sommigen online een spelletje spelen of een serie streamen. Dit kan met deze snelheid zonder te haperen.

Thuiswerken, met meerdere mensen tegelijkertijd streamen en gamen

  • Wat is snel internet? 400 Mbit/s.

Met z’n allen gebruiken we steeds vaker het internet. Met meerdere mensen tegelijkertijd. Voor deze groeiende groep mensen is 400 Mbit/s snel internet. Deze snelheid is ideaal om thuis te werken. Dat komt ook omdat je met deze snelheid ook sneller kunt uploaden. Handig om zonder haperen te videobellen en in de online werkruimte te werken. Door de hoge snelheid is er meer bandbreedte, wat betekent dat meer apparaten tegelijkertijd snel internet hebben via één verbinding.

Altijd in de hoogste versnelling grenzeloos internetten op meerdere apparaten

  • Wat is snel internet? 1 Gbit/s.

Woningen krijgen steeds meer verbonden apparaten. Niet alleen de computer, telefoon, tablet en televisie zijn online. Nee, ook de thermostaat, rookmelder en slimme deurbel zijn tegenwoordig online. Woningen krijgen namelijk steeds meer smart home producten. Die hebben allemaal een stabiele down- en uploadsnelheid nodig om goed te werken. Het internet dat hier klaar voor is heeft een snelheid van 1 Gbit/s.

Deze snelheid is ook snel genoeg als je tegelijkertijd thuiswerkt, streamt, gamet en downloadt. Want dit is het best mogelijke internet dat je kan krijgen. Met de hoogst mogelijke snelheid.

Glasvezel versus kabel en koper

Wat snel internet is wordt niet alleen bepaald door de internetsnelheid die je neemt. Ook het type internet is belangrijk. Heel belangrijk. Het snelste internet dat je kunt nemen is Glasvezel. Dat komt omdat je met dit type internet de beloofde topsnelheid haalt. Bij kabel- en koperinternet deel je de aansluiting met je buren. Hoe meer mensen online zijn, hoe lager je snelheid. Glasvezel heeft dit probleem niet.

Een ander voordeel van Glasvezel? De veel hogere internetsnelheid. Waar uploaden bij kabel- en koperinternet vaak ongeveer acht keer langzamer gaat dan downloaden, gaat het bij Glasvezel even snel. En dat maakt Glasvezel het snelste internet voor thuiswerken, videobellen en al je slimme apparaten.

Deel dit artikel