T-Mobile blog Founders blog
wat kan een apple watch
Overzicht Mobiel

Wat kan een Apple Watch?

01-06-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-06-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is misschien wel het slimste horloge dat je kunt krijgen: de Apple Watch. Handig voor allerlei dingen. Wil je weten wat een Apple Watch kan? Hier zit je goed, want in dit blog zetten we de handigste Apple Watch functies op een rij.

Wat is een Apple Watch?

De Apple Watch is een slim horloge van Apple. Je koppelt hem aan je iPhone of je kunt hem los gebruiken in combinatie met Multisim. De Apple Watch is natuurlijk als horloge te gebruiken, maar hij heeft ook allerlei slimme functies.

Wat kan een Apple Watch? De handigste Apple Watch functies

De Apple Watch barst van de slimme functies. Wil je weten wat-ie allemaal kan? Tijd om de mogelijkheden met je door te nemen.

Bellen

Je kunt de Apple Watch gebruiken om de telefoon op te nemen. Handig als je je oortjes in hebt en deze zijn gekoppeld aan je telefoon. Sommige Apple Watch modellen gaan zelfs nog een stapje verder. Zo kun je met de Apple Watch Series 7 Cellular bellen zonder dat hij gekoppeld is aan een iPhone. Dit horloge werkt met Multisim, een technologie waarbij je een digitale kopie van je simkaart installeert op de Apple Watch. Zo maakt het horloge verbinding met het mobiele netwerk zonder tussenkomst van je telefoon.

Als afstandsbediening gebruiken

Je kunt je Apple Watch gebruiken als afstandsbediening van een heleboel apparaten. Om muziek af te spelen op je iPhone en om je Apple TV te bedienen. Je kunt het horloge zelfs bedienen om foto’s te maken met je iPhone. Handig als je telefoon op een statief staat en je met de familie op de foto gaat. Geen gedoe met de zelfontspanner en hopen dat je op tijd op je plek staat voor de foto!

wat kan een apple watch handige functies

Berichten beantwoorden

Iets wat de Apple Watch ook kan? Berichten beantwoorden. Met een druk op de knop kun je voorgeselecteerde antwoorden op ontvangen berichten sturen. Ook mooi: je kunt met de ingebouwde microfoon dicteren. Je Apple Watch zet dit om in geschreven berichten. Dat is nog eens makkelijk en snel het juiste antwoord sturen.

Je Apple apparaten ontgrendelen

Eén van de handigste Apple Watch functies? Je kunt het horloge gebruiken om andere Apple apparaten van jou te ontgrendelen. Je iPhone die extra snel in de startblokken staat? De Apple Watch zorgt ervoor. Datzelfde geldt voor je Mac en iPad. Autosleutels vergeten? Zelfs dat is geen ramp meer met de Apple Watch. Steeds meer automodellen kunnen communiceren met je horloge. Zo gaat de deur automatisch open en kun je met het horloge zelfs de motor starten.

Boodschappen betalen

Met de Apple Watch kun je gerust je portemonnee thuislaten. Apple Pay zit ingebouwd en dit betekent dat je overal makkelijk contactloos betaalt. Ideaal om snel op het terras af te rekenen. Of om de boodschappen te betalen. Zo kun jij snel weer door. En hoef je nooit meer in paniek te raken als je portemonnee nog thuisligt.

Helemaal naar je eigen smaak aan te passen

De Apple Watch barst van de slimme functies, maar het is natuurlijk ook een apparaat dat leuk is om te gebruiken. En helemaal naar je eigen voorkeuren is aan te passen. Zo kun je de wijzerplaten van je Apple Watch naar je eigen smaak aanpassen en optimaliseren. Nog meer uit het horloge halen? Met onze Apple Watch tips zit je goed!

Deel dit artikel