Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Wauw, ziet zo ons slimme huis van de toekomst er uit?

25-05-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
25-05-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Hoe ziet ons huis er in de toekomst uit? Lopen we een kamer binnen en springen de lampen automatisch aan? Kunnen we de muziek aanzetten door er simpelweg hardop om te vragen? En vertelt onze badkamerspiegel ons ’s ochtends dat er een flinke file staat op de A2?

Als het aan een hoop bedrijven ligt is dat de toekomst: Smart Homes waarin we geen knoppen meer hoeven te bedienen, maar electronica zich aanpast op ons gedrag of ons stemgeluid. Het grootste voordeel is natuurlijk dat we dan niet meer de hele tijd op onze smartphone of tablet hoeven te kijken om even een muziekje op te zetten, onze mail te beantwoorden of de verwarming lager te zetten. Als ons huis slimmer wordt, bespaart ons dat tijd.

Een mooie gedachte, die sinds vorige week weer een stapje dichterbij lijkt te zijn dankzij deze nieuwe onthulling van Google. Google Home is een apparaat dat er uit ziet als een speaker, maar eigenlijk een soort ‘smart hub’ is voor je huis dat reageert op je stemgeluid. Zo kun je het apparaat allerlei verschillende opdrachten geven. Bijvoorbeeld een email openen, de lampen in de keuken aandoen of lekkere jazz muziek opzetten in de badkamer. In onderstaande video wordt Google Home gedemonstreerd, en dat is op zijn zachtst gezegd erg indrukwekkend:

https://www.youtube.com/watch?v=5bYSX2C4aWc

Helaas moeten we nog even wachten tot Google Home in Nederland beschikbaar is, Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer deze gadget verkocht gaat worden en hoeveel deze gaat kosten. Kun je niet wachten en wil je nu al je eigen smart home aanleggen? Amazon heeft al langere tijd een soortgelijk apparaat op de markt: Amazon Echo. Dit device is online te bestellen en kost omgerekend ongeveer €160. Er gaan trouwens ook geruchten dat Apple aan een soortgelijk apparaat werkt, maar of en wanneer deze gelanceerd wordt is nog onduidelijk.

Deel dit artikel