Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

De wearable Ava kan je helpen zwanger te worden

02-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
02-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Je vruchtbaarheid in de gaten houden kan veel gedoe zijn, maar makers van de wearable Ava beweren dat een stuk makkelijker te maken. Deze armband met sensoren meet automatisch de vruchtbaarheidsconditie in je lichaam, op basis van onder meer je hartritme en temperatuur.

Volgens oprichtster Lea von Bidder neemt het apparaat het gokwerk uit handen en wordt het resultaat gebaseerd op wat je lichaam doet. “Je menstruatiedata invoeren en dan berekenen wanneer je volgende ovulatie is, uiteindelijk, een willekeurige gok”, zegt ze tegen Business Insider. “Helemaal als je een onregelmatige cyclus hebt, of zoals de meeste vrouwen een licht onregelmatige cyclus.”

De data uit de sensoren van de armband worden gecombineerd met hormoonveranderingen in het lichaam. Op basis daarvan berekent Ava wanneer je de grootste kans hebt om zwanger te worden. Het ding hoeft alleen maar ’s nachts gedragen te worden, maar kan ook resultaten geven als je je lichaam gewoon beter wilt begrijpen. Na de VS is het apparaatje nu ook in Europa beschikbaar: Ava kost 249 euro.

https://youtu.be/oEulNjvv0xo

Deel dit artikel