Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Wearable voor diabetespatiënten: K’Track Glucose meet bloedsuiker via pols

10-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
10-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Eenvoudig en pijnloos je bloedsuiker meten: dat is wat de K’Track Glucose belooft. Deze wearable is speciaal ontworpen voor diabetespatiënten. Met een simpele druk op de knop geeft het scherm de bloedsuikerwaarde weer. Alle gegevens worden opgeslagen in een app, zodat je een overzicht hebt van je resultaten.

Om je bloedsuikerwaarde te meten, maakt het apparaat gebruik van een biosensor aan de onderkant van het scherm. Die sensor kan via de huid de waarde meten. De K’Track is echter meer dan slechts de sensoren. Het apparaat kan je een herinnering sturen om je glucosewaarde te meten. Het ding is bovendien gemaakt om in allerlei omstandigheden gebruikt te worden. Zo kun je ‘m volgens de fabrikant ook gewoon dragen als je doucht of tijdens het sporten.

Daarnaast is de K’Track ook een fitnesstracker. Hij kan je stappen meten, je gelopen afstand bijhouden en het aantal verbrande calorieën berekenen. En natuurlijk kan het ding je ook gewoon vertellen hoe laat het is.

De K’Track Glucose is gemaakt door het bedrijf PKvitality. Voordat het product daadwerkelijk verkocht mag worden, moet het bedrijf toestemming krijgen om het apparaat als medisch hulpmiddel aan te merken. Als dat lukt, komt de wearable naar verwachting in 2018 op de markt.

https://youtu.be/LXcSatCYFJE

Deel dit artikel