Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Opplakbare wearable kan zweet analyseren tijdens het sporten

28-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
28-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Onderzoekers in de Verenigde Staten hebben een wearable ontwikkeld die je zweet kan analyseren tijdens het sporten. Hoewel, het is een eigenlijk geen wearable, maar een stickable. Je plakt deze sticker namelijk op je huid, waarna hij het zweet opvangt, bewaart en analyseert.

De sticker kon de stoffen lactaat, glucose en chloride analyseren terwijl proefpersonen op een fiets intensief bewogen. Ook kon de sticker de zuurheidsgraad van het zweet meten. Volgens de onderzoekers komen de resultaten die de sticker liet zien overeen met resultaten van gebruikelijke zweettests.

Zodra het zweet door de sticker stroomde, reageerde chemicaliën op het lichaamsvocht. Vervolgens laat een kleur de waarde van bijvoorbeeld de hoeveelheid lactaat of glucose in het zweet zien. Een smartphone bijbehorende analyse-software kunnen vervolgens meten in welke mate de stoffen in het zweet aanwezig zijn. De onderzoekers suggereren dat de methode ook gebruikt kan worden om bijvoorbeeld tranen en speeksel te analyseren.

Deel dit artikel