T-Mobile blog Founders blog
week tegen eenzaamheid
Overzicht Innovatie

55.000 eenzame jongeren, daar moet een eind aan komen

01-10-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-10-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Mensen met elkaar verbinden. Daar gaat het ons om. Niet alleen via ons telecomnetwerk, maar ook in de samenleving. Zorgen dat mensen aangesloten zijn én dat blijven. In onze steeds complexere, en steeds digitalere samenleving is dat niet altijd vanzelfsprekend. Eenzaamheid komt vaker voor dan we misschien denken. Wij gaan de strijd aan. In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober, maar ook de komende drie jaar. Ons doel? Samen met Join Us minstens 55.000 jongeren helpen zich minder eenzaam te voelen.

Strijden tegen eenzaamheid

Onze strijd tegen eenzaamheid gaan we op twee manieren voeren. We gaan zorgen dat meer mensen zich bewust worden van eenzaamheid onder jongeren. Ook gaan we helpen dit te bestrijden. Precies daarom bundelden we in mei onze krachten met Join Us. Sindsdien knokken we er samen voor om eenzaamheid onder jongeren bespreekbaar te maken én te verminderen.

55.000 jongeren minder eenzaam maken? Zo doen we dat

Samen met Join Us brengen we de komende drie jaar minstens 55.000 jongeren met elkaar in contact. Ook gaan we ze met workshops en bijeenkomsten onder leiding van Join Us helpen sociaal sterker te worden. Zodat ze aangesloten zijn en dat ook blijven. Belangrijk in een samenleving die steeds complexer en digitaler wordt. Daarom verbonden we ons eerder dit jaar samen met Join Us al aan Youth Pride. Omdat eenzaamheid onder LGBTQ+ jongeren vaker voorkomt.

Blijven werken aan digitale inclusie

Bij T-Mobile is inclusiviteit onderdeel van ons DNA. Bij ons blijft niemand achter. Want wij willen iedereen verbinden met iedereen. Alleen gaat dat niet vanzelf. Daarom is digitale inclusie een van de pijlers van ons Connect to Change-plan. Het doel: streven naar verbinding en inclusie. Ook voor mensen die nu (nog) buitengesloten zijn.

Dat zijn er meer dan je misschien denkt. De meeste communicatie speelt zich tegenwoordig online af, maar volgens digitaleoverheid.nl vinden 2,5 miljoen Nederlanders het gebruik van een smartphone lastig. Iets om rekening mee te houden. De gezondheidskosten van eenzaamheid onder jongeren bedragen maar liefst € 210 miljoen. Maar de verwoestende effecten op sociaal en maatschappelijk vlak zijn natuurlijk niet in geld uit te drukken. Wij helpen graag mee om mensen zich minder eenzaam te laten voelen.

Daarom willen wij ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft en houdt tot de mogelijkheden van onze digitale samenleving. Dat is pas het begin. Het is namelijk een denkfout dat mensen met de juiste vaardigheden en toegang tot connectiviteit zich verbonden voelen met anderen. Zo makkelijk is het niet. Wij dragen ons steentje bij zodat niemand achterblijft. En blijven dat ook doen.

week tegen eenzaamheid join us digitale inclusie

De Week tegen Eenzaamheid

Wij blijven elke dag hard werken om mensen met elkaar te verbinden. Via ons netwerk én in het echte leven. Zodat minder mensen zich eenzaam voelen en meer mensen aansluiting blijven houden. In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 6 oktober 2021 zetten we nog een extra stap: op ons hoofdkantoor in Den Haag vindt het Stronger Together Festival plaats

Op 5 oktober toveren we ons kantoor om tot festivalplek voor de toppers van Join Us en hun gasten.Het is een van de vele mooie evenementen die plaatsvinden in de Week tegen Eenzaamheid. Door heel het land vinden er honderden activiteiten plaats waarin ontmoeting en verbinding centraal staan. Van gezamenlijk een hapje eten tot spelletjesavonden voor de buurt. Van wandelen met bewoners van zorgcentra tot andere fijne, verbindende activiteiten.

Deel dit artikel