T-Mobile blog Founders blog
welke chromecast kopen
Overzicht Thuis

Welke Chromecast kopen? Zo weet je het!

05-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Chromecasts zijn er in verschillende soorten en maten. Welke Chromecasts kun je kopen? En welke past het beste bij je? In dit blog kom je erachter.

Wat is een Chromecast?

Een Chromecast is een dongel die je plaatst in de HDMI-ingang van een televisie. Je verbindt de dongel met het wifi-netwerk bij je thuis en daarna kun je vanaf je telefoon, tablet of computer via de Chromecast beeld afspelen op je televisie.

Welke Chromecasts kun je kopen?

Chromecasts bestaan al sinds 2013. Inmiddels zijn de eerste modellen niet meer verkrijgbaar, maar je kunt nog altijd kiezen uit een heleboel modellen. Wil je weten welke Chromecasts je kunt kopen? Hieronder staan de belangrijkste.

Chromecast V3 (2018)

Met de Chromecast V3 stream je apps als Netflix, YouTube en Spotify direct op je tv-scherm. Ook services als Ziggo en Viaplay stream je via je Chromecast. Deze Chromecast ondersteunt 5 GHz wifi. Staat je Chromecast in de buurt van je wifi-modem? Dan is de verbinding extra snel en vloeiend. Is er dan ook een nadeel? Wel als je graag in 4K wil streamen naar je televisie, want dat kan de Chromecast V3 niet.

welke chromecast kopen tips

Chromecast met Google TV  

De Chromecast met Google TV streamt wat jij maar wilt in 4K HDR. Dit is een extra hoge kwaliteit met extra groot contrast. Zo spatten je streams van het scherm af. Bijkomend voordeel is dat Google TV de films en tv-programma’s van jouw favoriete services op één scherm organiseert. Je bedient deze Chromecast makkelijk met je afstandsbediening. Dit kan zelfs met je stem. Wil je gamen via de Chromecast? Zelfs dat kan! Met je telefoon of een geschikte Bluetooth controller.

Chromecast Ultra

Alles in de hoogste kwaliteit streamen? Dat kan met de Chromecast Ultra. Bij deze versie geniet je in 4K Ultra HD- en HDR. Oftewel: de hoogst mogelijke kwaliteit met het beste kleurcontrast. Ook handig: je kunt de Chromecast Ultra draadloos verbinden met je wifi-modem, maar ook via een kabel. Aan jou de keuze! Nadeel? De Chromecast Ultra wordt niet meer gemaakt en is daarmee beperkt beschikbaar.

Welke Chromecast past bij je?

Aan keuze geen gebrek. Hoe weet je welke Chromecast je moet kopen? Dat hangt af van wat je wil. Deze scenario’s helpen je verder.

Gewoon lekker streamen en genieten: de Chromecast V3

Voor basisgebruik is de Chromecast V3 een goede keuze. Kijken naar films en series of muziek luisteren zonder poespas: de Chromecast V3 draait er zijn hand niet voor om. Hij is geschikt voor een heleboel diensten en zo haal je al het vermaak in huis wat je wil.

Gemak en comfort: Chromecast met Google TV

Vanaf je luie stoel een film kijken, muziek luisteren of gamen? Prima te doen met de Chromecast met Google TV. Je bedient het apparaat als je wil zelfs met je stem. Ook organiseert Google TV al je favoriete films en tv-programma’s en geeft het je aanbevelingen. Zo is er altijd wat leuks te zien.

De beste kijk- en luisterervaring: Chromecast Ultra

Wil je de allerbeste beelden in hoge kwaliteit? En verzekerd zijn van een stabiele verbinding? Dan zit je goed met de Chromecast Ultra. De Chromecast Ultra is snel, makkelijk en geeft je prachtige beelden op de tv. Ook heb je zelf de keuze of je ’m draadloos of bedraad met je wifi-modem verbindt.

Live tv-kijken via de Chromecast

Ben je er helemaal klaar voor om al je favoriete programma’s te gaan bekijken? Met goed, betrouwbaar internet voor thuis kijk je probleemloos tv via je Chromecast. Zelfs live tv! Ook als je thuis geen coax-aansluiting hebt, of tv wilt kijken vanuit de slaapkamer, kun je met de Chromecast heel gemakkelijk draadloos tv-kijken.

Deel dit artikel