Populaire zoekopdrachten

welke internetsnelheid heb ik nodig
Overzicht Innovatie

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

15-09-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-09-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

50 Mbit/s of 100 Mbit/s downloaden, sneller of langzamer uploaden, glasvezel of kabel: het afsluiten van een internetabonnement gaat om keuzes maken. Wij helpen je met het vinden van een antwoord op de vraag: welke internetsnelheid heb ik nodig?

Meteen weten welk type internet en welke internetsnelheid op jouw adres beschikbaar is? Met de postcodecheck achterhaal je het in 1 minuut.

Iedereen is online, maar iedereen gebruikt het internet voor andere dingen. De een gebruikt het alleen om te mailen en het nieuws te lezen, de ander werkt thuis en uploadt grote bestanden naar de cloudomgeving van zijn werk. Daarom is het antwoord op de vraag ‘welke internetsnelheid heb ik nodig?’ voor iedereen anders. In deze blog helpen we je met het vinden van het antwoord.

Deze keuzes heb je

Voor het kiezen van een internetabonnement van T-Mobile Thuis heb je vaak een aantal keuzemogelijkheden. Op de internetpagina van T-Mobile Thuis doe je eerst de postcodecheck. Wij zoeken dan uit welk netwerk er op jouw adres beschikbaar is en welke snelheden er mogelijk zijn. Uit de postcodecheck kunnen een paar keuzes naar voren komen.

DSL of glasvezel?

T-Mobile Thuis levert over twee netwerken abonnementen: via DSL en via glasvezel. DSL is bij de meeste mensen beschikbaar. Dit internet is snel en stabiel. Glasvezel is een relatief nieuw netwerk dat voor steeds meer mensen beschikbaar is. Het voordeel van glasvezel? Uploaden gaat even snel als downloaden, er zijn hogere snelheden mogelijk en je snelheid gaat niet omlaag als de rest van de buurt ook online is. Goed nieuws: T-Mobile biedt in steeds meer gebieden Glasvezel aan. Zo zijn we in Den Haag en Eindhoven druk bezig met de uitrol van ons eigen glasvezelnetwerk. Is Glasvezel bij jou beschikbaar? Doe de Glasvezelcheck.

Internet Basic of Internet Plus?

Als je snelheid het toelaat, bieden we op je adres meerdere internetpakketten aan. Op de meeste adressen leveren we Internet Basic en Internet Plus. Met Internet Basic is je downloadsnelheid 50 Mbit/s en heb je een uploadsnelheid van 30 Mbit/s. Internet Plus heeft dezelfde uploadsnelheid, maar de downloadsnelheid is twee keer zo hoog: maximaal 100 Mbit/s.

welke internetsnelheid heb ik nodig thuis

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Op de meeste adressen kun je kiezen tussen Internet Basic en Internet Plus. Wat kun je met deze pakketten?

Internet Basic: voor eenvoudig gebruik en weinig gebruikers

Woon je alleen of met z’n tweeën? En gebruik je het internet vooral om je mails te beantwoorden, het nieuws te lezen en om af en toe een YouTube-filmpje te kijken? Dan is het Internet Basic-abonnement een prima keuze. Met de maximale downloadsnelheid van 50 Mbit/s heb je stabiel internet voor je computer, tablet en laptop. Gebruiken jullie thuis tegelijkertijd meerdere met internet verbonden apparaten? Dan heb je misschien meer internetsnelheid nodig.

Het Internet Basic-abonnement kost € 30 per maand.

Internet Plus: snel internet voor het gezin

Internet Plus is een prima keuze als bij jou thuis meerdere mensen het internet veel gebruiken. Bijvoorbeeld om een serie te streamen, online te gamen en om thuis te werken. Met een maximale downloadsnelheid van 100 Mbit/s heeft het internet bij jou thuis genoeg bandbreedte om met meerdere apparaten tegelijkertijd online te zijn zonder dat de verbinding hapert.

Goed nieuws: het Internet Plus-abonnement kost € 35 per maand. Voor slechts € 5 per maand extra is je internet dus twee keer zo snel!

Hulp bij het beantwoorden van je vraag

Kun je de vraag ‘welke internetsnelheid heb ik nodig?’ niet met zekerheid beantwoorden? Op de internetpagina van T-Mobile Thuis hebben we een handige keuzetool. Met deze tool geef je aan waarvoor jij internet thuis gebruikt. Op die manier achterhalen we samen welke internetsnelheid het beste bij je past.

Ook belangrijk voor je internetsnelheid: goede wifi

Iedereen heeft een ander antwoord als je jezelf afvraagt: ‘welke internetsnelheid heb ik nodig?’. Eén ding is echter voor iedereen heel belangrijk: goede wifi. Hoe snel je internetabonnement ook is, zonder goede wifi heb je daar niet veel aan. Daarom kun je bij T-Mobile Thuis kiezen voor Wifi Plus. Hiermee vergroot je het bereik van het wifi-signaal en heb je overal in en om het huis snel en stabiel internet. Lees hier alles over Wifi Plus.

Precies weten welke internetsnelheid op jouw adres leverbaar is? Met de postcodecheck achterhaal je het binnen een minuut.

Deel dit artikel