T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

welke internetsnelheid heb ik nodig
Overzicht Innovatie

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

21-01-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-01-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met 100, 400 of 1000 Mbit/s downloaden, sneller of langzamer uploaden, glasvezel of kabel: het afsluiten van een internetabonnement gaat om keuzes maken. Wij helpen je met het vinden van een antwoord op de vraag: welke internetsnelheid heb ik nodig?

Postcodecheck

Meteen weten welk type internet en welke internetsnelheid op jouw adres beschikbaar is? Met de postcodecheck achterhaal je het in 1 minuut.

Iedereen is online, maar iedereen gebruikt het internet voor andere dingen. De een gebruikt het alleen om te mailen en het nieuws te lezen, de ander werkt thuis en uploadt grote bestanden naar de cloudomgeving van zijn werk. Daarom is het antwoord op de vraag ‘welke internetsnelheid heb ik nodig?’ voor iedereen anders. In deze blog helpen we je met het vinden van het antwoord.

Deze keuzes heb je

Voor het kiezen van een internetabonnement van T-Mobile heb je vaak een aantal keuzemogelijkheden. Op de internetpagina van T-Mobile doe je eerst de postcodecheck. Wij zoeken dan uit welk netwerk er op jouw adres beschikbaar is en welke snelheden er mogelijk zijn. Uit de postcodecheck kunnen een paar keuzes naar voren komen.

DSL of glasvezel?

T-Mobile levert over twee netwerken abonnementen: via DSL en via glasvezel. DSL is bij de meeste mensen beschikbaar. Dit internet is snel en stabiel. Glasvezel is een relatief nieuw netwerk dat voor steeds meer mensen beschikbaar is. Het voordeel van glasvezel? Uploaden gaat even snel als downloaden, er zijn hogere snelheden mogelijk en je snelheid gaat niet omlaag als de rest van de buurt ook online is. Goed nieuws: T-Mobile biedt in steeds meer gebieden Glasvezel aan. Zo zijn we in Den Haag en Eindhoven druk bezig met de uitrol van ons eigen glasvezelnetwerk. Is Glasvezel bij jou beschikbaar? Doe de Glasvezelcheck.

Welke snelheid heb ik nodig?

Als je snelheid het toelaat, bieden we op je adres meerdere internetpakketten aan. Voor DSL is de keuze makkelijk: je kunt bij ons een pakket kiezen met 100 Mbit/s. Met Glasvezel is de keuze een stuk groter. Wordt het 100 Mbit/, 400 Mbit/s of toch de topsnelheid van maar liefst 1 Gbit/s?

welke internetsnelheid heb ik nodig thuis

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Kun je kiezen tussen verschillende snelheden? Wij helpen je te achterhalen welke internetsnelheid je nodig hebt.

100 Mbit/s: voor eenvoudig gebruik en weinig gebruikers

Woon je alleen of met z’n tweeën? En gebruik je het internet voor lichte alledaagse dingen, zoals je mails beantwoorden, het nieuws lezen en om af en toe een YouTube-filmpje te kijken? Dan is 100 Mbit/s een prima keuze. Hiermee heb je stabiel internet voor je computer, tablet en laptop. Gebruiken jullie thuis tegelijkertijd meerdere met internet verbonden apparaten? Dan heb je misschien meer internetsnelheid nodig.

400 Mbit/s: snel internet voor het gezin

400 Mbit/s is een prima keuze – mits beschikbaar – als bij jou thuis meerdere mensen het internet veel gebruiken. Bijvoorbeeld om een serie te streamen, online te gamen en om thuis te werken. Met een maximale downloadsnelheid van 400 Mbit/s heeft het internet bij jou thuis genoeg bandbreedte om met meerdere apparaten tegelijkertijd online te zijn zonder dat de verbinding hapert.

1 Gbit/s: altijd genoeg bandbreedte

Zonder genoeg bandbreedte geen stabiel internet. Hoe meer apparaten thuis online zijn, hoe meer bandbreedte nodig is. Met de topsnelheid van 1 Gbit/s zit je hier nooit verlegen om. Want met Glasvezel haal je deze topsnelheid altijd. Zo hebben alle apparaten thuis altijd een stabiele verbinding. Zo kun je tegelijkertijd streamen, downloaden en videobellen. En dat terwijl slimme apparaten als de thermostaat, verlichting en muziekspeler ook online zijn.

Hulp bij het beantwoorden van je vraag

Kun je de vraag ‘welke internetsnelheid heb ik nodig?’ niet met zekerheid beantwoorden? Op de internetpagina van T-Mobile hebben we een handige keuzetool. Met deze tool geef je aan waarvoor jij internet thuis gebruikt. Op die manier achterhalen we samen welke internetsnelheid het beste bij je past.

Ook belangrijk voor je internetsnelheid: goede wifi

Iedereen heeft een ander antwoord als je jezelf afvraagt: ‘welke internetsnelheid heb ik nodig?’. Eén ding is echter voor iedereen heel belangrijk: goede wifi. Hoe snel je internetabonnement ook is, zonder goede wifi heb je daar niet veel aan. Daarom kun je bij T-Mobile kiezen voor Wifi Plus. Hiermee vergroot je het bereik van het wifi-signaal en heb je overal in en om het huis snel en stabiel internet. Lees hier alles over Wifi Plus.

Precies weten welke internetsnelheid op jouw adres leverbaar is? Met de postcodecheck achterhaal je het binnen een minuut.

Deel dit artikel