T-Mobile blog Founders blog
welke smartwatch past bij mij
Overzicht Entertainment

Welke smartwatch past bij mij? We helpen je met kiezen

16-08-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-08-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zoek je een nieuwe smartwatch? Dan heb je heel veel keuze. Zit je met de vraag: welke smartwatch past bij mij? Dit blog helpt je om daarachter te komen.

Welke smartwatch past je het beste?

Bij de zoektocht naar je smartwatch kun je op veel dingen letten. Dit om antwoord te krijgen op de vraag: welke smartwatch past bij mij?

welke smartwatch past bij mij

Kies het juiste type smartwatch

Je kunt uit verschillende soorten smartwatches kiezen. Wanneer je weet wat voor type je wilt, kun je al veel gerichter zoeken. We nemen de types met je door.

De smartwatch

Eigenlijk is elk slim horloge een smartwatch. Maar in dit geval spreken we over een horloge dat van veel markten thuis is. Zoals de Apple Watch Series 7, waarmee je makkelijk berichten ontvangt en beantwoordt. Muziek afspelen op je oordopjes tijdens het rennen? Dat is geen probleem! Ook reken je de lunch op het terras af zonder je telefoon of pinpas. Iets te veel gegeten? De smartwatch meet je beweging en motiveert je om de calorieën te verbranden.

Het sporthorloge

Zie je je nieuwe smartwatch als een bron van motivatie om te sporten? Dan is een sporthorloge wellicht iets voor je. Deze houden je je gegevens nauwkeurig bij. Naast je hartslag en het verbranden van de calorieën beschikt zo’n horloge bijvoorbeeld over een bloeddruk- of hoogtemeter. De Garmin Fenix 6 Pro is er één die barst van dit soort slimme functies.

De activity tracker

De activity tracker is de meest basis-versie van een smartwatch. Wil je weten hoeveel stappen je elke dag zet? Dan is dit het model voor jou. Ideaal voor wanneer je budget beperkt is. De modellen van Fitbit zijn de bekendste activity trackers, maar ook bij verschillende winkels scoor je een goedkoop model. Activity trackers hebben meestal geen scherm of eentje met beperkte mogelijkheden. Hierdoor zien ze er anders uit dan andere smartwatches.

De hybride smartwatch

Het laatste type smartwatch is de hybride. Dit is een model met analoge wijzers, maar ook vaak met een display. Het ziet eruit als een normaal horloge. Krijg je een bericht binnen op je telefoon? Dan verschijnt er een melding op je horloge. Handig als je een digitaal horloge niet mooi vindt, maar wel slimme functies wilt hebben.

Het besturingssysteem

Weet je welk type smartwatch bij je past? Mooi zo! De volgende stap in het beantwoorden op de vraag: welke smartwatch past bij mij? De keuze voor het besturingssysteem. We helpen je de juiste smartwatch te kiezen

WatchOS

WatchOS is het besturingssysteem van Apple. Het wordt gebruikt bij de de nieuwste Apple Watch Series 7. Deze smartwatch past bij je als je een iPhone hebt. Het is een mooie aanvulling op je telefoon. Berichten van je smartphone krijg je keurig binnen. En ook je mentale gezondheid wordt goed in de gaten gehouden. Ook heeft de smartwatch veel functies om je beweging bij te houden. De smartwatch meet hoe goed je slaapt en geeft je meldingen wanneer je even een moment voor jezelf moet nemen. Een goede smartwatch om te kiezen.

WearOS

WearOS is het besturingssysteem van Google. Het wordt onder andere gebruikt in de Samsung Galaxy Watch5. Een smartwatch met dit systeem past het beste bij een Android telefoon. Een koppeling met de iPhone is ook mogelijk. Handig: via Google Pay kun je via je WearOS smartwatch makkelijk contactloos betalen. Ben je als toerist in een nieuwe stad? Laat je telefoon in je zak, want via Google Maps op je smartwatch krijg je duidelijke aanwijzingen. Heb je een Android? Dan wil je eigenlijk deze smartwatch kiezen.

Tizen

Een ander besturingssysteem is Tizen, dat Samsung heeft ontwikkeld. Voor de nieuwste generatie smartwatch is Samsung echter overgestapt naar WearOS. Dit is een systeem dat bij oudere smartwatches wordt gebruikt. Het werkt, maar mist wel bepaalde apps. Een smartwatch met dit systeem heeft het voordeel dat het past bij een klein budget.

Voor welk design ga je bij het kiezen van de smartwatch?

Een horloge mag gezien worden. Dan is het design belangrijk bij de vraag: welke smartwatch past bij mij? Je hebt daarbij de keuze tussen een rond of vierkant scherm. De ronde variant zien we bij de Samsung Watches terug. Stap je over van een ‘normaal’ horloge? Dan is deze overgang qua vorm wat kleiner. De Apple Watch heeft een vierkant model.

De grootte is ook iets om naar te kijken wanneer je besluit welke smartwatch te kiezen. Heb je liever een Apple Watch Series 7 met een 45 mm kastgrootte of is een iets kleinere versie met een 40 mm kastgrootte al meer dan genoeg? De standaardregel is dat bij een grotere pols een groter formaat past.

Met of zonder Multisim?

Ga jij je smartwatch gebruiken om mee te sporten? En wil je dan onderweg bereikbaar zijn en je favoriete muziek beluisteren? Je kunt dan je smartwatch thuislaten met Multisim! Hiermee ben je met hetzelfde nummer op verschillende apparaten bereikbaar en online. Via 4G luister je naar je favoriete muziek. Of beantwoord je dat ene belangrijke bericht dat je ontvangt.

Welke functies heeft een smartwatch zoal?

Een aantal smartwatch-functies hebben we al genoemd. Voor het gemak zetten we de belangrijkste opties op een rij, zodat je ontdekt of een smartwatch bij je past.

Ontvang berichten

Of het nu gaat om een WhatsApp bericht of een e-mail: via je je smartwatch zie je snel het bericht. Je telefoon houd je in je zak. Reageer gelijk via standaardantwoorden. Voor een uitgebreidere reactie pak je je smartphone erbij.

Houd je gezondheid bij

Met je smartwatch krijg je een goed beeld van je gezondheid. Via de hartslagmeter zie je hoe je conditie ervoor staat. Ook word je slaapritme bijgehouden en hoeveel stappen je zet.

Werk jezelf in het zweet

Sport je veel? Dan is een smartwatch enorm leuk om te gebruiken! Je ziet de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Geef jezelf dagelijkse uitdagingen en probeer die te halen en te verbeteren.

Betaal contactloos

Contactloos betalen, dat ken je wel. En wellicht gebruik je je smartphone daarvoor. Wil je helemaal indruk maken? Gebruik dan je smartwatch en betaal daarmee.

Vind de juiste route

Nooit meer verdwalen zonder je telefoon? Gebruik je smartwatch en zet de navigatie aan. Je krijgt dan op tijd te zien en te horen welke kant je op moet.

Speel je favoriete muziek af

Via je smartwatch heb je de mogelijkheid je favoriete muziek af te spelen. Met je oordopjes in voltooi je je work-out makkelijker.

Wat is je budget?

Al een antwoord gekregen op de vraag: welke smartwatch past bij mij? Dan is het goed om te kijken naar het budget. Een activity tracker is voor een paar tientjes bij de lokale drogist op te pikken. Wil je een echte smartwatch kiezen, dan is de Samsung Watch4 een goede budget-keuze. Een nieuwe Apple Watch SE is iets duurder als je een kleine kastgrootte selecteert. Wil je het nieuwste van het nieuwste? Dan is de Samsung Galaxy Watch5 iets voor jou.

Pas je smartwatch naar eigen smaak aan

Ben je eruit en weetje welke smartwatch bij je past? Als je hem in huis hebt, dan valt er veel te ontdekken. Het is mogelijk om je smartwatch naar eigen smaak in te stellen. Je eigen unieke look creëren is leuk. Dat kan met accessoires als bandjes, maar ook op de smartwatch zelf zijn er vele visuele aanpassingsopties.

Deel dit artikel