Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

De wereld staat letterlijk op zijn kop met de VR Party Game

02-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
02-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Als je wel eens virtual reality-bril op hebt gehad, dan weet je dat het ontzettend tof is, maar ook een beetje eenzaam. Je vergeet de wereld om je heen en sociaal contact is eigenlijk niet mogelijk. Tenminste: bij games en video’s die je bekijkt in virtual reality. Want de VR Party Game is een app die juist helemaal niet leuk is om in je eentje te gebruiken.

Hoe werkt het? Als je de app opstart en je telefoon in een VR-bril stopt. dan zie je via de camera van je smartphone de wereld om je heen, mar met een kleine aanpassing. Zo kan bijvoorbeeld alleas twee seconden worden vertraagd, worden gespiegeld of op zijn kop worden gezet. Probeer je dan nog maar eens normaal voort te bewegen in de wereld!

Het leuke is dat de app je verder de vrijheid geeft om er mee te doen wat je wilt. Je kunt dus op een feestje één van je vrienden een VR-bril opzetten en opdrachten geven om uit te voeren terwijl hij of zij de wereld op zijn kop ziet. Iets wat waarschijnlijk nog vermakelijker is voor de omstanders dan voor degene met de bril op.

De app werkt op telefoons met Android en is bedoeld voor VR-brillen zoals de Google Cardboard. Belangrijk is dat de achterkant van de telefoon bij de camera vrij moet zijn, want anders zie je niks.

Deel dit artikel