Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

WhatsApp bewaart al je ‘verwijderde’ chats

29-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Als je een chatgesprek in WhatsApp verwijdert, zou je er toch vanuit gaan dat het gesprek ook echt weg is. Dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn, schrijft beveiligingsonderzoeker Jonathan Zdziarski op zijn blog. De onderzoeker testte in welke mate de app chats verwijdert door verschillende chatgesprekken te archiveren, verwijderen of wissen.

Wat bleek? Er zit geen verschil tussen de manier waarop WhatsApp het weghalen van deze chats behandelt. Zelfs bij de optie om alle chats in één keer te verwijderen, blijven ze terug te vinden in de app. Hoewel het aan de ene kant handig is om (per ongeluk) verwijderde chats terug te vinden, brengt dit ook zorgen met zich mee.

Zo zijn verwijderde chats nog altijd opvraagbaar door inlichtingendiensten en betekent het feit dat de chats nog aanwezig zijn op je telefoon dat ze ook nog altijd gestolen kunnen worden. De enige manier volgens Zdziarski om de chats echt te verwijderen, is door de app helemaal te verwijderen. Maar zelfs dit zorgt ervoor dat een back-up in bijvoorbeeld iCloud nog altijd blijft bestaan.

Deel dit artikel