Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Innovatie

15 procent van de Nederlanders gebruikt WhatsApp als buurtwacht

06-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Steeds meer Nederlanders maken samen met hun buren en andere omwonenden gebruik van een WhatsApp-groep. Op dit moment gebruikt 15 procent van de Nederlanders een WhatsApp buurtwacht om hun wijk veiliger te houden.

Verzekeraar InShared kwam met het idee om het fenomeen ‘digitale buurtwacht’ te laten onderzoeken. Er werden 1175 Nederlanders ondervraagd, waarna bleek dat vooral in de provincies Limburg en Gelderland de WhatsApp buurtwacht veel gebruikt worden. Zo’n 22 procent van de ondervraagden laat weten samen met hun buurtgenoten in een groep te zitten.

Ook al zijn er genoeg Nederlanders die nog geen gebruik maken van WhatsApp om hun wijk veilig te houden, het grootste deel staat er wel voor open. 64 procent zou willen deelnemen aan de digitale buurtwacht. Vooral ouderen vinden het een goed idee en zijn er zeker van dat hun wijk er veiliger door wordt.

De Universiteit van Tilburg onderzocht dit fenomeen al eerder en kwam tot de conclusie dat in 35 buurten het aantal inbraken was afgenomen.

Deel dit artikel