T-Mobile blog Founders blog
whatsapp op tablet
Overzicht Mobiel

WhatsApp op tablet: zo werkt het

22-03-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-03-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Waar zouden we zijn zonder WhatsApp? Dé app om makkelijk en snel te appen met vrienden en familie. Onmisbaar op onze telefoon, maar ook te gebruiken op andere apparaten dankzij WhatsApp Web. Je kunt ook WhatsApp op je tablet zonder sim gebruiken. Ideaal om op een groter scherm snel te typen en foto’s te delen.

WhatsApp op tablet? Het kan op 3 manieren

Je kunt op drie manieren WhatsApp op je tablet gebruiken: via WhatsApp Web, met de officiële app en met Tablet Messenger. Hieronder staat hoe het koppelen werkt en wat voor- en nadelen zijn.

WhatsApp op tablet gebruiken met WhatsApp Web

De beste, maar ook makkelijkste manier om te whatsappen op je tablet is via WhatsApp Web. Dit is een kopie van WhatsApp op je telefoon. Die moet daarom in de buurt blijven van je tablet. Al kun je tegenwoordig ook meedoen aan een testprogramma van WhatsApp. Zo kun je WhatsApp los gebruiken op meerdere apparaten, zoals je tablet, tegelijk. Je kunt dus sinds kort WhatsApp Web los gebruiken van je telefoon.

Zo gebruik je WhatsApp Web op je tablet:

 • Open de browser-app van je tablet.
 • Ga naar whatsapp.com.
 • Je ziet nu een scherm met QR-code.
 • Open nu WhatsApp op je telefoon.
 • Ga naar het instellingenmenu van de app.
  • Heb je een iPhone? Druk rechtsonder op ‘Instellingen’.
  • Heb je een Android-telefoon, zoals een Samsung of OPPO? Druk op de drie puntjes en vervolgens op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘WhatsApp Web/Desktop’.
 • Druk op ‘OK’. De app zet nu je camera aan.
 • Mik de camera op de QR-code van WhatsApp Web op je tablet.
 • Klaar! Je bent nu ingelogd en kunt WhatsApp nu op je tablet gebruiken. Je ziet meteen al je gesprekken op het scherm van je tablet.

WhatsApp op je tablet gebruiken met de officiële app

Nu denk je misschien: is het niet omslachtig om via WhatsApp Web WhatsApp op mijn tablet te gebruiken? Dat klopt, maar het is wel de beste manier. Dit komt omdat je de app van WhatsApp niet tegelijkertijd op je telefoon én tablet kunt gebruiken. Zodra je op je tablet inlogt op het WhatsApp-account van je telefoon, kun je de WhatsApp-app op je telefoon niet meer gebruiken.

Goed om te weten: je hebt altijd een telefoonnummer nodig om WhatsApp te gebruiken. Dit moet dus een ander telefoonnummer zijn dan het telefoonnummer waarmee je de app op je telefoon gebruikt. Tenzij je het niet erg vindt dat je WhatsApp niet meer op je telefoon kunt gebruiken.

Tijdens het inloggen stuurt WhatsApp je per sms een verificatiecode. Heeft je tablet zijn eigen simkaart en mobiele ontvangst, dan werkt dit heel makkelijk. Heeft je tablet geen simkaartingang? Dan moet je de simkaart waarnaar de app de code verstuurt in een telefoon plaatsen. Dit toestel ontvangt de verificatiecode, die je vervolgens invoert in WhatsApp op je tablet.

App image
WhatsApp Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

WhatsApp van Facebook WhatsApp Messenger is een GRATIS berichten-app voor Android en andere s…

Download deze app hier
whatsapp op tablet manieren

WhatsApp op je tablet gebruiken met Tablet Messenger

Het nadeel van WhatsApp Web is dat je telkens naar je browser moet gaan om berichten te lezen en te typen. Dat kan makkelijker! Tablet Messenger is een gratis app voor Android die WhatsApp Web heeft ingesloten. Het toevoegen van een account gaat op precies dezelfde manier. Daarna verstuur je via deze app makkelijk en snel berichten met WhatsApp op je tablet. Ook krijg je, als je dat wilt, meldingen van ontvangen berichtjes. Net als op je telefoon. Een makkelijke oplossing.

App image
Tablet Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Tablet Messenger is een multi-messenger-app voor Android-tablets die uw berichten in een gebun…

Download deze app hier

Overal WhatsApp op je tablet gebruiken met een data simkaart

Het mooie aan WhatsApp is dat je er alleen mobiel internet voor nodig hebt om het overal te kunnen gebruiken. Ook op je tablet. Biedt je tablet een simkaartingang en wil je overal berichtjes kunnen versturen en ontvangen? Met een data simkaart heb je internet voor je tablet. Ideaal om overal WhatsApp op je tablet te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook om op het grotere scherm een leuke Netflix-serie te streamen.

Deel dit artikel