T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

whatsapp overzetten nieuwe telefoon
Overzicht Mobiel

WhatsApp-gesprekken overzetten naar nieuwe telefoon

12-10-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
12-10-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je een nieuwe telefoon gekocht om te gebruiken voor je Sim Only abonnement? Of een nieuw abonnement afgesloten met smartphone? Dan wil je vást een aantal belangrijke gegevens meenemen van je oude telefoon, zoals je gesprekken op WhatsApp.

Logisch, want met de jaren is WhatsApp als een soort dagboek. Je deelt er memorabele momenten met anderen mee en het staat na een tijdje vol met leuke foto’s en berichten. Begrijpelijk dat je deze geschiedenis wilt bewaren. Daarom zochten wij voor je uit hoe je WhatsApp overzet op een nieuwe telefoon.

Van Android naar Android en van iOS naar iOS

Je kunt jouw historie van WhatsApp, zoals gesprekken en foto’s, overzetten naar een nieuwe telefoon met hetzelfde besturingssysteem als je huidige. Heb je een Android-telefoon, zoals die van Samsung? Dan kun je WhatsApp alleen overzetten naar een nieuwe Android-telefoon. Voor iOS geldt hetzelfde. Het is onbekend waarom, maar je kunt je chatgeschiedenis dus niet overzetten naar een telefoon met een ander besturingssysteem. Dat lukt gewoon niet. Andere informatie wel, zoals je profielfoto en de groepen waaraan jij bent toegevoegd. Contacten behoud je dus.

Tip: WhatsApp-foto’s kun je wél meenemen naar een telefoon met ander besturingssysteem. Deze foto’s komen in de foto-app van je telefoon te staan en daarvan kun je een back-up maken.

whatsapp overzetten nieuwe telefoon tips

Hoe WhatsApp overzetten naar een nieuwe telefoon met Android?

Om WhatsApp over te zetten naar een nieuwe Android-telefoon, maak je op je oude telefoon eerst een back-up van je WhatsApp-data in Google Drive. Dit heet ook wel het synchroniseren van je WhatsApp-data, zoals berichten en foto’s. Zo doe je dat:

 • Open WhatsApp.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes en klik op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Chats’.
 • Ga naar ‘Chat back-up’.
 • Druk vervolgens op ‘Back-up maken naar Google Drive’.

WhatsApp uploadt deze back-up naar de Drive van het Google-account waarmee je bent ingelogd. Het maken van een back-up kan even duren. Zeker als je ook een back-up maakt van foto’s en video’s. Is de back-up gemaakt? Tijd om je nieuwe Android-telefoon erbij te pakken en alles ophalen .

 • Start je nieuwe telefoon op en doorloop de opstartinstellingen. Log in met hetzelfde Google-account als op je oude telefoon. Anders kun je de chatgeschiedenis niet downloaden.
 • Download WhatsApp in de Google Play Store.
 • Open de app en verifieer je telefoonnummer.
 • Doorloop de opstartinstellingen van WhatsApp.
 • Druk op ‘Herstellen’ om je chatgeschiedenis te downloaden naar je nieuwe telefoon.
 • Je kunt WhatsApp direct gebruiken. Op de achtergrond gaat de app je chatgeschiedenis terughalen door deze te importeren. Zo staan alle gesprekken van je oude telefoon op je nieuwe smartphone.

WhatsApp overzetten naar een nieuwe iPhone

Het overzetten van je chatgeschiedenis van WhatsApp naar een nieuwe iPhone werkt ongeveer hetzelfde. Je begint op je oude iPhone.

 • Open WhatsApp.
 • Druk rechtsonder op ‘Instellingen’ en daarna op ‘Chats’.
 • Druk op ‘Reservekopie chats’.
 • Druk op ‘Maak nu reservekopie.’

WhatsApp uploadt je chatgeschiedenis en andere gegevens nu naar de iCloud, die is gekoppeld aan je Apple ID. Is de back-up klaar? Dan is het tijd om je nieuwe telefoon op te starten.

 • Start je nieuwe iPhone, doorloop de opstartinstellingen en log in dezelfde Apple ID als op je oude iPhone. Anders kun je de chatgeschiedenis niet downloaden.
 • Download WhatsApp in de Apple App Store.
 • Open de app en verifieer je nummer.
 • Je krijgt nu een melding over het terugzetten van je reservekopie. Druk op ‘Zet chatgeschiedenis terug’.
 • WhatsApp downloadt nu op de achtergrond je chatgeschiedenis. Je kunt de app direct gebruiken en alle gesprekken staan na een tijdje op je nieuwe iPhone.

WhatsApp-foto’s overzetten

Heeft je nieuwe telefoon een ander besturingssysteem? Helaas, dan kun je jouw chatgeschiedenis niet overzetten. Via een omweg kun je wel je WhatsApp-foto’s meenemen naar je nieuwe telefoon. Via de Google Foto’s-app kun je onbeperkt foto’s opslaan in je eigen Google-cloud. Goed om te weten: Google verkleint deze foto’s enigszins om ruimte te besparen. De kwaliteit van deze foto’s is nog altijd goed genoeg om ze uit te printen. Bovendien zijn WhatsApp-foto’s altijd al verkleind. Download op je nieuwe telefoon ook de Google Foto’s-app en log in met hetzelfde account. Je WhatsApp-foto’s (en andere foto’s waarvan je een back-up maakte) worden nu overgezet naar je nieuwe telefoon.

Oké, je bent je gesprekken kwijt, maar zo bewaar je tóch die memorabele foto’s. En zeg nou eerlijk: een beeld zegt meer dan duizend woorden, toch? En als je dan toch alles overzet: hier vertellen we hoe je apps overzet naar je nieuwe telefoon.

Deel dit artikel