Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

WhatsApp biedt laat je nu een voicemail inspreken bij een geweigerd telefoongesprek

10-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Vorig jaar introduceerde WhatsApp een functie waarbij je via het internet kunt bellen. Maar als je iemand op die manier wilde spreken en die persoon nam niet op, dan stond je eigenlijk direct met lege handen. Dat neemt de berichtenapp nu enigszins weg met de introductie van een voicemailfunctie. Het bedrijf lanceerde de mogelijkheid met de laatste update voor iPhone-gebruikers.

Als iemand je gesprek via WhatsApp weigert, krijgt de beller nu de mogelijkheid om een voicemail in te spreken. Zodra je dat gedaan hebt, verstuurt de app de boodschap als een gesproken bericht via de chat. Het resultaat is dan eigenlijk hetzelfde als je normaal een gesproken bericht zou versturen. Mocht je iemand liever live willen spreken, dan krijg je na een nu ook een knop te zien om het direct nogmaals te proberen.

Op dit moment werkt de nieuwe functie enkel nog op de iPhone. Waarschijnlijk wordt de voicemailfunctie binnenkort ook voor Android beschikbaar.

WhatsApp bereidt zich ondertussen voor om de chatapp nog wat uitgebreider te maken. Zo zou het bedrijf het binnenkort ook mogelijk willen maken om gifjes te versturen en videobellen toe te voegen. Daarnaast wil het een mogelijkheid bieden om openbaar links voor groepsgesprekken te delen. Op die manier kunnen mensen deelnemen aan een groepsgesprek door simpelweg op een link te klikken.

Deel dit artikel