T-Mobile blog Founders blog
wifi delen iphone
Overzicht Mobiel

Zo kun je wifi delen op je iPhone

24-10-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-10-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je iemand op bezoek en wil je je wifi-wachtwoord delen? Of via een hotspot je wifi delen vanaf de iPhone? Dat kan! In dit blog lees je hoe.

Wifi hotspot delen via je iPhone

Ben je onderweg en wil je werken, maar er is geen wifi? Of wil je kind een filmpje kijken op zijn of haar iPad? Je kunt dan wifi delen vanaf je iPhone. Dit doe je door van je telefoon een hotspot te maken. Anderen kunnen daar dan mee verbinden alsof het een wifi-verbinding is. Zo stel je het in:

 • Ga naar de ‘Instellingen’ app.
 • Kies ‘Persoonlijk hotspot’.
 • Activeer de schuifknop bij ‘Anderen mogen verbinden’.

Anderen zien nu jouw telefoonnaam als een wifi-verbinding. Ook als ze op bijvoorbeeld hun laptop of tablet zitten. Het is slim om een wachtwoord in te stellen voor jouw hotspot. Zo moeten anderen eerst jouw wachtwoord weten om je hotspot te gebruiken. Je beschermt jezelf zo tegen vreemden en tegen extra veel dataverbruik.

wifi delen iphone 2022

Gezinsleden automatisch verbinding laten maken

Gebruik je ‘Delen met gezin’ voor je iPhone? Dan is het mogelijk om het wifi delen via de iPhone automatisch in te schakelen. Je gezinsleden kunnen dan zonder het wachtwoord in te voeren verbinding maken met je hotspot. Dit doe je zo:

 • Ga naar de ‘Instellingen’ app.
 • Kies daar ‘Persoonlijk hotspot’.
 • Selecteer ‘Delen met gezin’.
 • Schakel ‘Delen met gezin’ in.
 • Vervolgens tik je op de naam van elk gezinslid en bepaal je of hij of zij automatisch verbinding mag maken met je hotspot.

Waar moet je op letten bij het delen van je hotspot?

Het delen van je wifi vanaf bijvoorbeeld je iPhone 14 is handig. Maar er zijn ook zeker dingen om op te letten. Ten eerste kan je datagebruik oplopen. Zeker wanneer je de hotspot koppelt aan je laptop en je bestanden binnenhaalt. Dat probleem heb je niet als je een Unlimited abonnement hebt. Dan kun je onbeperkt data verbruiken.

Daarnaast zorgt het activeren van een hotspot ervoor dat je batterij sneller leeg gaat. Ook moet je echt een goed wachtwoord hebben, zodat vreemden geen verbinding kunnen maken.

Thuis makkelijk je wifi-wachtwoord delen

Heb je iemand op bezoek die je internet wil gebruiken? Het is makkelijk om je wifi-wachtwoord te delen via je iPhone. Beide telefoons moeten wel de nieuwste versie van iOS gebruiken. Ook moet je op beide telefoons wifi en Bluetooth inschakelen. Daarnaast moet de persoon die je wifi-wachtwoord ontvangt je Apple ID in zijn of haar contacten hebben staan. Is dat allemaal check, check, dubbelcheck? Dan kun je zo veilig je wifi-wachtwoord delen:

 • Ontgrendel je iPhone.
 • Selecteer het wifi-netwerk dat je wil delen.
 • Tik op ‘Deel wachtwoord’.
 • Kies ‘Gereed’.

De ander ontvangt nu je wachtwoord en kan verbinding maken met je wifi.

Waarom is het handig om zo je wifi te delen?

Je wifi-wachtwoord op deze manier delen heeft zo zijn voordelen. Zo is je privacy gegarandeerd. De persoon waarmee je je wifi deelt, weet je wachtwoord niet. Deze wordt versleuteld gedeeld. En voor de ander is het fijn dat hij of zij niet je wachtwoord hoeft in te voeren. Of de iPhone af te staan zodat jij het doet. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je je wachtwoord misschien niet weet. De wandeling naar de meterkast om op de achterkant van je router je wachtwoord te vinden bespaar je zo.

Deel dit artikel