T-Mobile blog Founders blog
wifi verbeteren
Overzicht Thuis

3 tips om je wifi te verbeteren

11-10-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-10-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Doet wifi het niet op sommige plekken in huis? Of is de verbinding niet overal even snel? Tijd om de wifi te verbeteren. Dat kan op een paar manieren. Wij nemen de makkelijkste met je door om de signaalsterkte van wifi in huis te verbeteren!

3 makkelijke manieren om je wifi te verbeteren

Er zijn meerdere manieren om je wifi te verbeteren. Daardoor merk je dat het wifisignaal verder komt en je verbinding sneller wordt.

Plaats je router slim

Het is handig om je router op een slimme plek te zetten. Stop je hem weg in de meterkast? Dan kan het signaal zich minder goed verspreiden. Plaats hem op een centrale plek. Het liefst op een hoge plek, zoals een kast. Dan zijn er minder obstakels. Dit is een slimme manier om de signaalsterkte van wifi te verbeteren. Heeft de router antennes? Zet de router rechtop en spreidt de antennes om het bereik te vergroten.

Kies een ander wifi-kanaal of de juiste frequentie

Een andere manier om de wifi te verbeteren is door de router te resetten. Nadat hij is opgestart kiest hij het kanaal dat op dat moment het beste is. Ook is het verstandig om te kijken naar je frequentie. De meeste routers gebruik een 2,4 GHz- of 5 GHz-frequentieband. 5 GHz is sneller, maar het signaal komt minder ver. Verbind apparaten in de buurt van de router met de 5 GHz-band. Apparaten op zolder? Die kun je beter via de 2,4 GHz-frequentieband verbinden met je wifi. Zo verdeel je de verbinding goed en kun je de wifi in huis verbeteren.

Versterk signaal met aluminium

Is het onmogelijk om de router uit de meterkast te houden? Probeer dan eens aluminiumfolie op de muur te plakken waar het signaal niet naar toe hoeft. Zo stuur je het signaal de goede kant op. Dé manier om je wifisignaal te verbeteren. Twijfel je of aluminiumfolie op je muur verstandig is met de warmte die daar ontstaat? Doe het dan niet.

wifi verbeteren 2022

Wifi versterken: via mesh-techniek en 2 andere manieren

Heb je de makkelijke oplossingen al geprobeerd en lukt het nog niet om de signaalsterkte van de wifi te verbeteren? Er zijn gelukkig nog wat andere manieren. Je kunt namelijk het wifi signaal versterken. Dit zijn drie manieren waarop dat kan.

Maak van je wifi een mesh-netwerk met Wifi Plus

Met Wifi Plus van T-Mobile breid je het wifinetwerk uit met draadloze Wifi-punten. Je creëert zo een mesh-netwerk om je wifi te verbeteren. Dit is makkelijk draadloos te installeren. Oftewel: geen gedoe met kabels! Je steekt het Wifi-punt in het stopcontact. Daarna druk je bij het Wifi-punt en de router op de WPS-knop om ze met elkaar te verbinden.

Dit Wifi-punt vergroot het bereik van je draadloze internetverbinding. Je kunt zo je wifi in huis verbeteren. Ook op zolder of in je werkkamer heb je dan een snelle en stabiele verbinding. Dankzij een slimme technologie, bandsteering, kiezen verbonden apparaten automatisch de snelste wifi-frequentie. Daarmee wordt de wifi-verbinding gelijkmatiger belast.

Heb je een groot of goed geïsoleerd huis? Je kunt je wifi verder verbeteren door een tweede Wifi-punt toe te voegen. Het enige dat je nodig hebt voor meer Wifi Plus? Een beschikbaar stopcontact!

Maak een access point

Een andere oplossing om de wifi te verbeteren is het aanleggen van een access point. Je plaatst dit op de plek in huis waar je wifi het niet (goed) doet. Vervolgens trek je een kabel van je router naar je access point en stel je hem in. Zo heb je een tweede wifi-netwerk. Daarmee heb je snel internet, maar moet je wel een kabel trekken. Ook creëer je een apart wifi-netwerk. Je moet die dus specifiek selecteren op je apparaat.

Gebruik een wifi versterker

Een wifi versterker wordt ook wel een wifi repeater genoemd. Je plaatst deze op de plek waar je wifi signaal niet krachtig is. Deze repeater ontvangt het signaal en stuurt dit door. Zo vergroot je het bereik van je wifinetwerk. Het nadeel? De internetsnelheid wordt gehalveerd. Dit komt doordat de repeater tegelijkertijd verstuurt en ontvangt. Daardoor gebruikt hij de helft van de bandbreedte om het signaal door te sturen. Videobellen of streamen in een hoge resolutie is dan wellicht niet mogelijk. Met een mesh-netwerk heb je dat probleem niet.

Ook overal in huis snelle wifi met Wifi Plus?

Met de Wifi-punten van Wifi Plus heb je overal in huis snelle wifi. Van de kelder tot zolder en van de garage tot het tuinhuisje achterin de tuin. Voor € 2,50 per maand heb je al een Wifi-punt van Wifi Plus. Heb je al T-Mobile? Bestel Wifi Plus nu in My T-Mobile en probeer het een maand gratis. Zo kun je gratis zelf ervaren dat het écht goed en makkelijk werkt. Ben je toch niet tevreden, dan kun je het Wifi-punt kosteloos terugsturen.

Succes met het verbeteren van je wifi!

Deel dit artikel