T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Wimbledon 2022 kijken: hier moet je zijn
Overzicht Thuis

Wimbledon 2022 kijken? Zo doe je dat!

28-06-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-06-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben jij een grote tennisfan? Goed nieuws, want Wimbledon is weer in aantocht! Alle talentvolle tennissers ter wereld komen bij elkaar op dit grote sportevent. Hoe je hier via T-Mobile naar kunt kijken? Dat vertellen wij je in dit blog.

Wat is Wimbledon?

In de tenniswereld zijn er vier grote toernooien. Het oudste en meest bekende tennistoernooi is Wimbledon. Dit wordt ook wel beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Wimbledon is ook nog eens het grootste grastennistoernooi. Jaarlijks nemen tennissers van over de hele wereld het hier tegen elkaar op.

Wimbledon kijken

Wimbledon kijk je live via zowel Eurosport als BBC 1 en 2. Deze zenders bekijk je via Interactieve TV van T-Mobile en je kunt online tv kijken via de TV Anywhere App. Alle drie de zenders zitten in het basispakket en zijn te vinden op kanaal 131, 111 en 112.

Schema Wimbledon 2022

Vanaf 27 juni start Wimbledon en kun je volop van tennis genieten. Op 9 en 10 juli zijn de finales. Bekijk hier het hele schema voor 2022:

DagRondeTijd
27 en 28 juni1e rondeVanaf 11.00 uur
29 en 30 juni2e rondeVanaf 11.00 uur
1 en 2 juli3e rondeVanaf 11.00 uur
3 en 4 juli4e rondeVanaf 11.00 uur
5 en 6 juliKwartfinaleVanaf 11.00 uur
7 juliHalve finaleVanaf 11.00 uur
8 juliHalve finaleVanaf 11.00 uur
9 juliFinale enkelspel vrouwen/ Finale dubbelspel mannenVanaf 11.00 uur
10 juliFinale enkelspel mannen/ Finale dubbelspel vrouwenVanaf 11.00 uur

Dit zijn de Nederlandse deelnemers

Aan Wimbledon 2022 doen verschillende Nederlandse tennissers mee. Wij stellen een aantal toppers aan je voor.

Tim van Rijthoven

Tennisser Tim van Rijthoven kreeg een wildcard voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. Van Rijthoven zorgde voor een ware sensatie door uit het niets het grastoernooi van Rosmalen te winnen. Hier versloeg hij in de finale de huidige nummer 1 ter wereld, Daniil Medvedev. Hierdoor steeg van Rijthoven naar de 106de plaats op de ATP-ranking.

Botic van de Zandschulp

Ook van Botic van de Zandschulp kunnen we veel verwachten op Wimbledon. Op US Open wist hij al te verrassen door als kwalificant de kwartfinale te bereiken. Hier werd hij uitgeschakeld door Daniil Medvedev. Hiermee was hij de eerste Nederlander die in het mannen enkelspel de kwartfinale van een grandslamtoernooi bereikte sinds 2004. Van de Zandschulp kwam in 2022 binnen op de top 50 van de wereldranglijst.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor is er een om in de gaten te houden. Griekspoor bereikte zijn hoogste positie op de ATP-wereldranglijst in februari 2022 als nummer 54. Hij had al in augustus 2016 een opmerkelijke prestatie geleverd. Hij bereikte toen zijn hoogste dubbelspel positie als nummer 287.

Wimbledon 2022 kijken

Voorbeschouwing op Wimbledon 2022

Wimbledon belooft dit jaar weer een groots toernooi te worden. Wat kunnen we dit jaar verwachten? Wij geven alvast een kleine vooruitblik.

Serena Williams na jaar afwezigheid rentree op Wimbledon (via wildcard)

Tennislegende Serena Williams won Wimbledon al 7 keer! En dit jaar maakt ze een rentree op het Wimbledon. In juni ontving ze een wildcard van de organisatie van het toernooi. Reden genoeg om Wimbledon te gaan kijken, want deze topper wil je niet missen.

Geen Russische en Belarussische deelnemers

Dit jaar doen geen Russische en Belarussische tennissers mee aan Wimbledon. Dit heeft de organisatie van het toernooi besloten vanwege de oorlog in Oekraïne. Wimbledon is daarmee het eerste tennistoernooi dat deze maatregel neemt. Tennisbonden WTA en ATP laten tennissers uit Rusland en Belarus wel meespelen, maar onder neutrale vlag.

Geen Federer

Roger Federer is helaas nog een half jaar uitgeschakeld. Op dit moment herstelt Federer van meerdere knieoperaties. Afgelopen zomer kwam hij voor het laatst in actie op Wimbledon en behaalde de kwartfinales. Volgend jaar hoopt hij weer mee te doen.

Wordt het Nadal, Djokovic of toch iemand anders?

Zowel Nadal als Djokovic zijn zeer goede tennissers en staan beiden bekend als gravelkoningen. De kans is groot dat een van deze twee wint. Of wordt het toch iemand anders? Spannend!

Carlos Alcaraz: een gevaarlijke outsider

Let op Carlos Alcaraz, want deze Spaanse toptennisser wordt al veel vergeleken met Rafael Nadal. De 19-jarige Alcaraz brak al vroeg door en wist menigeen te verbazen met zijn tennis skills. Carlos Alcaraz wordt gezien als de nieuwe ster van het mannentennis.

Swiatek grote kanshebber bij de vrouwen

Swiatek is een van de grootste kanshebbers bij de vrouwen. Afgelopen juni behaalde deze dame haar tweede grandslamtitel op Roland Garros. Een prestatie om trots op te zijn.

Onbeperkt Wimbledon kijken

Wil jij onbeperkt Wimbledon kijken? Met Unlimited Data van T-Mobile kijk je overal in de EU het toernooi met de TV Anywhere App. Daarmee kun je tv kijken via internet. Je kijkt standaard met 5G en mist dus geen minuut van de actie!

Deel dit artikel