Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Ontdek het Witte Huis in augmented reality met deze app en een dollarbiljet

05-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je ooit aan bij 1600 Pennsylvania Avenue geweest? Dat is het adres van het Witte Huis in Washington D.C., waar de president van de Verenigde Staten woont en werkt. Mocht je toevallig een dollarbiljet in je bezit hebben, dan kun je het Witte Huis nu van binnen bekijken via een speciale app.

Die app heet 1600 (naar het huisnummer dus) en is beschikbaar voor iOS en Android. Zodra je hem opent en de camera van je smartphone op een dollarbiljet richt, zal het geld in beweging komen. Het groene papiertje verandert in een grasveld, waar een majestueus wit gebouw op verschijnt, waarna de president in zijn helikopter een landing maakt.

De app is gemaakt om de geschiedenis van het Witte Huis te vertellen. Onder de regering van president Barack Obama zijn meerdere van zulke digitale initiatieven gelanceerd, waaronder de openbaarmaking van een groot deel van het Witte Huis via Google Street View. Met de opkomst van Pokémon Go, deze zomer, heeft augmented reality flink aan bekendheid en populariteit gewonnen, waardoor het Witte Huis natuurlijk niet kon achterblijven.

Deel dit artikel